Re: zapomenutý HOZ ZP
Nic se zase tak nestalo. Hlavně, že je placeno. Je sice lhůta do 8 dnů, ale myslím, že ze zkušeností se to stává často, že se opomene HOZ poslat nebo se pošle pozdě. Někdy se stane, že se dodělá až při kontrole. Není to omluva ani návod, ale podejte HOZ nyní za měsíc , ve kterém skutečnost nastala, jen datum vystavení dejte dnešní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2014 18:33
Dobrý večer. Z nepochopení, kdo má hlásit pojišťovně jsem omylem neposlala HOZ pojišťovně. Jsem ještě trdlo a v účtu se učím chodit. Je to měsíc a půl. Šlo o ukončení RD, špatně jsme se se zaměstnankyní pochopily. Nyní vím, že jsem měla hlásit já. ZP jsme za ní samozřejmě odváděli, začala u nás pracovat na hlavní pracovní poměr. Ale ten měsíc a půl to nebylo hlášeno, že je z RD v zaměstnání zpátky. Jak to napravit? Lze HOZ poslat dodatečně a s jakým datem? Jedná se o pojištovnu ČPZP. Díky moc za rady jsem z toho zoufalá, vždycky všechno včas úřadům hlásíme :(