Elektronická evidence tržeb

• (neregistrovaný)

17. 12. 2014 12:29

Prosím, nevím jestli mi něco uniklo, ale ta elektronická evidence tržeb od r. 2016, o které se píše v novinách (viz
    http://byznys.ihned.cz/c1-63268570-elektronicka-evidence-trzeb-bude-nejdrive-pro-restaurace-a-hotely),
    je zatím v návrhu vlády nebo je už nějaký tisk v PS?
    Díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2014 12:48

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: elektronická evidence tržeb
      V současnosti ještě má ministertvo financí návrh zákona o evidenci tržeb plně pod kontrolou, je ve vnitřním připomínkovém řízení. V lednu jej pošle k připomínkám veřejnosti.
      http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/295645-ministerstvo-zvazuje-ulevy-pri-evidenci-trzeb-zivnostnikum-i-restauracim/

• 17. 12. 2014 13:10

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: elektronická evidence tržeb
      Včera jsem slyšel v Českém rozhlasu 1 pořad o elektronické evidenci tržeb.

Ženský hlas tvrdil, že to vítá, protože nebude muset vypisovat ručně doklady.

Mužský hlas hýkal něco v tom smyslu, jak to bude přínosem pro podnikatele i stát. Jen neřekl, že se tím zajistí světový mír.

Redaktor řekl, že se zavedením souhlasí 40% podnikatelů.

Pak ohlásil šéfa odborů Středulu. Myslel jsem, že je to nějaký omyl, pořad přece nebyl o odborech. Ale mýlil jsem se. Středula tam mnoha bezobsažnými slovy hovořil o samých výhodách tohoto nesmyslu.

Co se stane, když vypadne internet. Že to bude podnikatele něco stát. Že se bude muset pořídit SW a HW v řádu miliard. Že bude problém s archivací dokladů etc. nikdo nezmínil.

Domníval jsem se, že ČR 1 je veřejnoprávní rozhlas, který má zajišťovat objektivní informování veřejnosti. Pořad ale vyzněl, jako reklama na další hloupost z dílny Andreje. Nevyvážeností se rozhlas dotáhl na Českou televizi.

Asi zruším placení rozhlasových poplatků. Poslouchat propagandu za vlastní peníze se mi nechce.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).