Re: Dotace na úhradu nákladů
Do jakého období patří náklady, na které jste dostala dotaci? Mně se dotace vztahovala k akci r. 2013. Nakupovalo se dle smlouvy o dotaci už v r. 2012, ale časově jsem rozlišila a daňově dala náklady do r. 2013, peníze přišly až teď, na konci r. 2014. Po konzultaci z daňovou poradkyní a FÚ jsem tedy náklady daňově účtovala do r. 2013, stejně tak jsem dohadnou položkou účtovala příjem z dotace jako daňový výnos r. 2013. Dohadnou položkou proto, že jsme předem neznali přesnou výši dotace. Mělo by to tak být v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 12. 2014 14:33
Dobrý den, prosím o radu kdy účtovat o dotaci na úhradu nákladů. V letošním roce jsem obdržela Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Ale dotaci nemám ještě na bankovním účtě... Kdy vytvářet předpis ? Na základě rozhodnutí, nebo počkat na platbu na bankovní účet ? Předem děkuji za pomoc