Re: začínající s.r.o.
Společnost se prvním nákupem vyšším jak 2,- Kč stává předluženou a povinností jejího jednatele je svolat mimořádnou valnou hromadu a učinit okamžitě kroky k přijetí opatření zabránit úpadku společnosti.
Možnosti: zvýšit samotný základní kapitál společnosti, navýšit vlastní kapitál příplatkem společníka nad rámec základního kapitálu.
>>Dobrý den,chtěl jsem se zeptat, založil jsem si s
>>manželkou s.r.o. vklad každý 1,- a pokud budeme chtít
>>nakoupit majetek mohou společníci v s.r.o. si sami od
>>sebe
>>půjčit peníze? Osobní vklad to asi nepůjde, tak nevím
>>jak to vymyslet, aby to bylo správně.
>
>Společnost se prvním nákupem vyšším jak 2,- Kč stává
>předluženou a povinností jejího jednatele je svolat
>mimořádnou valnou hromadu a učinit okamžitě kroky k
>přijetí opatření zabránit úpadku společnosti.
>Možnosti: zvýšit samotný základní kapitál společnosti,
>navýšit vlastní kapitál příplatkem společníka nad
>rámec základního kapitálu.
>A jak bych měl postupovat pokud bych zvolil druhou variantu ten příplatek společníka nad rámec ZK? Musí být notářský zápis nebo??
Zákon o obchodního korporacích zjednodušil poskytování dobrovolných příplatků nad rámec základního kapitálu obchodní korporace, od roku 2014 se nevyžaduje forma notářského zápisu.
ZOK § 162 a násl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 12. 2014 18:20
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat, založil jsem si s manželkou s.r.o. vklad každý 1,- a pokud budeme chtít nakoupit majetek mohou společníci v s.r.o. si sami od sebe půjčit peníze? Osobní vklad to asi nepůjde, tak nevím jak to vymyslet, aby to bylo správně.