Re: Záloha na zboží z číny
Deküji za odpověd, pak jsem si uvedomila co jsem napsala za blbost, ze uz vlastne toto pujde pres celnici. Jeste se zeptám, děláme poprvné z třetí země..., DPH nam bude vypočteno agentury, která nám zajištüje proclení, nebo to si počítáme sami kurzem z JSD ? A jeste prosim, pokud by jsme byli neplatci, tak dan zaplatime, ale zadnym zpusobem si ji uz nemuzeme narokovat, ze ? je tam limit při dovozu ? ptám se za kamarádku, která chce také něco zacít vozit z číny,ale není plátce
Re: Záloha na zboží z číny
při dovozu zboží není žádný limit, kdy by se s neplátce stal plátce DPH
já si to po spedici vždy přepočítám, většinou je to špatně
sečtete hodnotu zboží, dopravy, cla, příp. dalších nákladů souvisejících s dovozem (přepočet na Kč celním kurzem z dov. JSD) a výsledek je základ daně pro výpočet DPH
neplátci daň zaplatí a nic si nemohou nárokovat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 12. 2014 19:31
Dobrý den,
¨chtela jsem se zeptat, pokud jsme platili v prosinci zálohu na zboží do Ciny, ale zboží dojde az v lednu. Prosím, budu zálohu uvádět někde v přiznání ? Případně, kdybych dostala fakturu s datem vystavení prosinec, tak pak bych v přiznání uvedla uz za prosinec az by doslo zbozi tak uz nic ?