Záloha na zboží z číny

• (neregistrovaný)

17. 12. 2014 19:31

Dobrý den,
    ¨chtela jsem se zeptat, pokud jsme platili v prosinci zálohu na zboží do Ciny, ale zboží dojde az v lednu. Prosím, budu zálohu uvádět někde v přiznání ? Případně, kdybych dostala fakturu s datem vystavení prosinec, tak pak bych v přiznání uvedla uz za prosinec az by doslo zbozi tak uz nic ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2014 9:12

alli (neregistrovaný)

Re: Záloha na zboží z číny
      pokud tím přiznáním myslíte přiznání k DPH, pak záloha se nikde nepromítne, až samotný dovoz na základě dovozního JSD v lednovém přiznání (ř. 7 nebo 8 a 43 nebo 44)

• 18. 12. 2014 9:39

Jitik (neregistrovaný)

Deküji za odpověd, pak jsem si uvedomila co jsem napsala za blbost, ze uz vlastne toto pujde pres celnici. Jeste se zeptám, děláme poprvné z třetí země..., DPH nam bude vypočteno agentury, která nám zajištüje proclení, nebo to si počítáme sami kurzem z JSD ? A jeste prosim, pokud by jsme byli neplatci, tak dan zaplatime, ale zadnym zpusobem si ji uz nemuzeme narokovat, ze ? je tam limit při dovozu ? ptám se za kamarádku, která chce také něco zacít vozit z číny,ale není plátce

• 18. 12. 2014 9:45

alli (neregistrovaný)

při dovozu zboží není žádný limit, kdy by se s neplátce stal plátce DPH
      já si to po spedici vždy přepočítám, většinou je to špatně
      sečtete hodnotu zboží, dopravy, cla, příp. dalších nákladů souvisejících s dovozem (přepočet na Kč celním kurzem z dov. JSD) a výsledek je základ daně pro výpočet DPH
      neplátci daň zaplatí a nic si nemohou nárokovat

• 18. 12. 2014 10:03

xx (neregistrovaný)

Děkuji moc za pro mne cenne rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).