Re: spor - fakturace
a došlo k faktickému plnění, které někdo z vaší firmy převzal, třebaže bez písemné objednávky? tohle bych si ověřila nejdřív, ne to, zda někdo podepsal nebo poslal objednávku. Pak můžete fakturu navést a následně reklamovat, žádat dobropis, případně řešit přes právníky nebo požadovat náhradu škody po tom, kdo nedodržel vaše vnitřní předpisy ...
striktně máme, že musí být objednávka, neboť to máme uvedeno ve smlouvě, pokud práce činí více než 2hod, což bylo, jestli došlo k plnění to je přesně to co nikdo z naší firmy neví, předávací protokol od nás nepodepsaný, myslím, že by stálo za to si počkat, aby to někdo od nás podepsal, zvlášt, když chtějí po nás 50tis. Jde o opravu, která provádění pořád, vždy objednávka, oprava, předávací protokol. Osobně si myslím, jestli si neřekli, jedna faktura navíc, ale spolupracujeme s nimi už dlouho.
Pokud neuhradíte, tak oni ani na soudu nic nezmůžou jelikož pouze faktura pro soud nestačí (to by měl Váš dodavatel smůlu)... Je možné, že to zkusil - tak mi to z toho co píšete vyplývá (když mají vždy vše podepsané).... Asi bych to nehradila, oni by měli prokázat, že k plnění došlo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2014 6:48
dobrý den,
prosím o radu, obdrželi jsme fakturu v říjnu, kterou dodavatel urgoval, že ji má nezaplacenou, DUZP 9/2014, chtěli jsme po odběrateli naši objednávku, protokol o převzetí z naší strany nebyl podepsán. Firma uznala, že asi se spletla a byl klid, teď se znovu ozvali, že to chtějí zaplatit, my to nemáme v účetnictví. Náš právník jim napsal, že nebyly dodrženy podmínky ve smlouvě a bylo jim to odesláno. A teď je to v řešení a já nevím co s fakturou
1, dát do účetnictví a, fakturace bude oprávněna, pak je to OK
b, fakturace nebude oprávněna, tak co s fakturou?????
2, nedát ji do účetnictví a zase můžou nastat obě varianty, které jsem napsala, prosím o radu, je konec roku.děkuji