Re: Přenesená daňová povinnost - spor
že vykonává svou profesí práce v zatřídění 41-43 ještě neznamená,že každá jeho práce bude v přenosu. je spousta možností a prací, kdy bude fakturovat s daní. vždy se musí posoudit každá práce zvlᡚt a každá samostatně zatřídit do 41-43. pokud tam není, fakturace s daní.
tento případ výše uvedený určitě s daní , v režimu je špatně
Re: Přenesená daňová povinnost - spor
Děkuji za odpovědi. Už jsem si vše prostudovala a mám jasno.
Přeji hezké vánoce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2014 21:23
Dobrý večer,
potřebuji prosím poradit jestli bude v režimu nebo fakturace s dani v tomto případě:
fyzická osoba , plátce DPH - předmět podnikání malířské a natěračské práce 43342..
znění objednávky: Objednáváme u Vás natěračské práce na akci "SO103 - HTC I - Zabezpečení lisů Krupp 45" - 21 ks" potom doplnili :
Číslo zatřídění je CZ-CPA 33.12.28. Jedná se o nátěry branek instalované na vulkanizační lisy.
Vystavila jsem fakturu v režimu PP, protože dodavatel práce provedl natěračské práce dle zařazení této práce podle (CZ-CPA 43.34.10.)
Firma mi fakturu vrátila s tím, že tam nemůže být PP, protože jejich zařízení je zatřízeno viz. výše.
Já si myslím, že bych měla fakturovat v režimu, protože byly provedeny natěračské práce.
Setkala jsem se ted poprvé, že mi byla takto vrácena faktura.
Od správce daně jsem zatím odpověď nedostala.. mám si zavolat po svátcích...
prosím zkušené jestli by si někdo našel čas a vysvětlil mi prosím co je správně.
Děkuji předem