Re: Prodejna
Prodejnu musíte na ŽÚ (živn.úřad) nahlásit jako provozovnu. A teď docela důležítá věc - tento Váš prostor, kde chcete mít prodejnu, musí být k tomuto účelu zkolaudován! Při jednom nákupu nad 10 tis Kč musíte již vystavit fakturu, do 10 tis. stačí ZDD (zjednodušený daňový doklad)...
Vám také hezké Vánoce
Chtěla jsem na dotaz odpovědět již včera, ale protože nevím, zda se dotaz vztahuje pouze k povinnostem ohledně prodejny (hygiena, kolaudace atd. - v tomto nevím), nebo k povinnostem začínajícího podnikatele (registrace k daním, SP a ZP, placení záloh,..), tak jsem odpověď odložila do doby, až napíše tazatelka podrobnosti.
Dobrý předvánoční den, děkuji za odpovědi.
Dotaz se vztahuje přímo na prodejnu.Živnostenský list již mám,prodejna se zkolaudována na prodej textilu což v mém případě bude a jako plátce DPH se registrovat chci.Proto zjistuji jak je to s doklady nad 10 tisíc.Jakou formu má mít daňový doklad ?Nebude stačit pouze učtenka z pokladny,kde bude DPH rozepsáno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 12. 2014 10:24
Jsem začínající podnikatelka,ráda bych si otevřela malou prodejnu a chtěl bych vás požádat o radu, co vše mám za povinnosti.Kam se přihlásit, jaké doklady musím vystavovat.Zda lze vystavit pouze účtenku k prodeji.Při nákupu nad 10 000 Kč jsem četla že se musí vystavovat daňový doklad, to znamená že musí speciální doklad vypsat ručně.
Běžné účtenky mi bude tisknout pokladna.
Předem děkuji