Re: Co s dlouhodobým fluktuantem?
Na OSSZ zatím jeho neschopenka nebyla dodána, protože ON to udělal tak, že první neschopenku má vystavenou od 1.12. do 9.12. a novou mu vystavil lékař dne 12.12. s platností od 10.12. Takže já mu budu platit 2x od 4.dne neschopnosti.....a případnou kontrolu bych mu musel provést sám a to dokazování atd.....Takže musím počkat, až ukončí PN. Děkuji za rady a přeji hezký večer.
Re: Co s dlouhodobým fluktuantem?
Podle mne mu nebudete platit 2x náhradu mzdy, protože platí:Pokud pojištěnci po ukončení dočasné pracovní neschopnosti vznikne v následujícím kalendářním dni další dočasná pracovní neschopnost, považuje se tato dočasná pracovní neschopnost za pokračování předcházející dočasné pracovní neschopnosti; to však neplatí, jestliže tato další dočasná pracovní neschopnost byla uznána k jiné pojištěné činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 12. 2014 13:40
Dobrý den.Mám problém s jedním ze zaměstnanců. Nepřijde,neomluví se, dovolenou má již vybranou....Nyní si přinesl Povrzení o PN od 1.12.do 9.12. a pak přinesl další od 10.12. . Vycházky napsané nemá,k zastižení není. Co s takovým zaměstnancem ?