Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 12. 2014 11:29
Dobrý den, potřebuji poradit, když mám smlouvu o tom, že mi firma pronajímá vysok. vozík s tím, že po roce a půl mi jej prodá, jsme s.r.o., jak budu účtovat měsíční faktury za nájem - do nákladů? nebo na jaký účet? abych to pak přidala ke kupní ceně a připočetla to k vstupní ceně majetku, ze které budu odpisovat... nevím, jestli uvažuji správně.....
a ten samý problém, když si majitel s.r.o. prodává auto od své fo poté, co si jej rok pronajímal a prodej probíhá tak, že si v podstatě přebírá úvěr na auto za zbývající část nesplaceného úvěru - účtuji z hlediska s.r.o. faktury za nájem do nákladů anebo je to taky součástí vstupní ceny a tedy neúčtuji do nákladů, ale někam jinam? a z hlediska fo (daňová evidence) předpokládám, že dávám do příjmů rovnou každou splátku a pak částku z faktury za prodej - tam žádnou "záludnost" nevidím :-) doufám.