Re: VPD - paragony auto
Ale i doplnit musíte v dodatečném přiznání, dívejte se na to z pohledu pana Babiše, když zapomenete v září nějakou Vaši fakturu, ze které jste měl státu odvést DPH, musíte podat dodatečné a FÚ Vám hned z něj vyměří postih, protože jste okradl stát a několik měsíců jste mu dlužil peníze. Když ale neuplatníte odpočet, který by Vám stát měl vrátit v září, je naopak rád a nebude Vás honit, když si ho uplatníte v prosinci:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 12. 2014 20:06
Dobrý den,prosím o potvrzení či vyvrácení mého názoru.Jsem plátce DPH,vedu DE,auto mám v obchodním majetku.Našel jsem paragony na PHM za rok 2014 (duben,červen,srpen),které jsem zapoměl dát do výdajů.Chci je dát do výdajů souhrně nyní v prosinci a nechci řešit DPH dodatečným přiznáním.Je možno do daňových výdajů dát cenu PHM na paragonu bez DPH,a DPH si z těchto paragonů neuplatňovat,pouze je účtovat jako nedaňový výdej pro daň z příjmů,aby mi seděla pokladna?Děkuji