Náhradní volno

• (neregistrovaný)

30. 12. 2014 13:40

Dobrý den,

pročítala jsem si diskusi k tomuto tématu - náhradní volno a chtěla jsem se ujistit, zda jsem to správně pochopila.

Zaměstnanec , měsíční mzda 20.000, listopad - fond 19+1svátek, prac. doba po-pá, 40 hodin týdně, 3 varianty:

1) za-nec odpracuje 8 hodin přesčasů v listopadu, bude čerpat v prosinci NV - v listopadu dostane proplacenou základní mzdu 20.000, v prosinci čerpá NV - stále základní mzda 20.000, příplatek žádný

2) zaměstanec odpracuje v listopadu 8 hodin přesčasů v sobotu (nad svou týdenní pracovní dobu) - v listopadu dostane zaplaceno 20.000 (základ) + příplatek 10% za 8 hodin odpracovaných v sobotu, v prosinci čerpe 1 den NV, dostane proplacen základ 20.000,-- (v prosinci je náhradní volno proplaceno průměrem pro daný měsíc nikoliv průměrným výdělkem pro dovolenou).

3) za-nec odpracuje 8 hodin ve svátek tzn. fond byl 19+1, za-nec odpracoval 20 směn, za listopad dostane zaplaceno 20.000,--, v prosinci při čerpání NV dostane proplacen 8 hodin průměrným výdělkem pro dovolenou.

Velmi Vás prosím o kontrolu, případně o připomínky.

Děkuji a zdravím

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).