Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
30. 12. 2014 13:40
Dobrý den,
pročítala jsem si diskusi k tomuto tématu - náhradní volno a chtěla jsem se ujistit, zda jsem to správně pochopila.
Zaměstnanec , měsíční mzda 20.000, listopad - fond 19+1svátek, prac. doba po-pá, 40 hodin týdně, 3 varianty:
1) za-nec odpracuje 8 hodin přesčasů v listopadu, bude čerpat v prosinci NV - v listopadu dostane proplacenou základní mzdu 20.000, v prosinci čerpá NV - stále základní mzda 20.000, příplatek žádný
2) zaměstanec odpracuje v listopadu 8 hodin přesčasů v sobotu (nad svou týdenní pracovní dobu) - v listopadu dostane zaplaceno 20.000 (základ) + příplatek 10% za 8 hodin odpracovaných v sobotu, v prosinci čerpe 1 den NV, dostane proplacen základ 20.000,-- (v prosinci je náhradní volno proplaceno průměrem pro daný měsíc nikoliv průměrným výdělkem pro dovolenou).
3) za-nec odpracuje 8 hodin ve svátek tzn. fond byl 19+1, za-nec odpracoval 20 směn, za listopad dostane zaplaceno 20.000,--, v prosinci při čerpání NV dostane proplacen 8 hodin průměrným výdělkem pro dovolenou.
Velmi Vás prosím o kontrolu, případně o připomínky.
Děkuji a zdravím