Re: Pronájem nemovitosti
Zdaníte jen svoji část, tzn. kolik opravdu Vy sám dostanete. Máme také pole, kde vlastníme 4/9 a přece za nás, nebo my za někoho nebudeme platit daň.
A pokud jste v minulých letech platil za syna, který vůbec platit nemusel (neměl příjmy z pronájmu vyšší než 15 tis.), tak bych požádala o vrácení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2015 16:04
Pronajímáme nemovitost (pole), kde já mám podíl 3/4 a syn 1/4. Syn nemá jiné příjmy a protože jeho příjem z pronájmu je menší než 15 tis. Kč, tak DP nepodává. V předchozích letech jsem daň z pronájmu celé nemovitosti platil já (dle par. 9 a 11). Nyní je par. 11 zrušen a já si nejsem jist, zda mám ve svém DP za rok 2014 uvést příjmy dle par. 9 jako celkový příjem z pronájmu, nebo zda mám uvést jen své 3/4. I pro rok 2014 platí, že synovo příjmy jsou pod 15 tis. Kč a DP nebude podávat. Jde mi o to, aby ta chybějící 1/4 z pronájmu nemovitosti nebyla zdrojem problémů s FÚ.