Re: Zrušení prac. poměru ve zkušební dob
Zkušební doba se počítá na kalendářní měsíce (ve vašem případě předpokládám 3 měsíce) t.j. zkušení doba vám uplynula 31.12.2014. Do této doby se počítají doby dovolené, volna i nemocenské. Pokud chcete dát výpověď tak už jenom klasicky s výpovědní lhůtou nebo ukončení PP dohodou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2015 21:09
Dobrý den,
potřebovala bych potvrdit nebo vyvrátit kalkulaci zkušební doby resp. kdy přesně končí. Do zaměstnání jsem nastoupila 1.10.2014, zkušební doba by tedy měla končit 31.12:2014. Nicméně, v této době - tedy do 31.12 jsem měla 5 dní dovolené a 3 dny neplaceného volna. Tudíž předpokládám, že zkušební doba by se měla prodlužovat o těchto 8 dní. Můžete mi, prosím někdo poradit, jak se to počítá, zda včetně víkendů nebo bez?
1.1 byl svátek a dne 2.1 jsem měla další den dovolené. Končí tedy má zkušební doba 8.1, nebo 12.1 anebo až 14.1? Jde mi o to, kdy je poslední den, kdy mohu svému zaměstnavateli doručit zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Moc děkuji za odpověď.