Re: Sleva na děti v pěči partnera?
Tady není co řešit. Dětí žijí ve společné domácnosti s matkou, vy platíte alimenty, takže je jasné, že s dětmi společnou domácnost nemáte. Daňové zvýhodnění si může uplatnit jen ten, kdo vyživuje děti ve společné domácnosti (§35c). Zapište do prohlášení poplatníka a požádejte zaměstnavatele, ať vystaví potvrzení pro zaměstnavatele manželky, od kterého měsíce si daňové zvýhodnění neuplatňujete.
Re: Sleva na děti v pěči partnera?
Ale děti mám dva dny v rýdnu a manželka pět, i se mnou žijí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2015 8:50
Dobrý den,
rozvádím se s manželkou a jakákoliv dohoda je s ní naprosto nemožná. Nekomunikuje, nechce se na ničem dohodnout, hrůza. Dohodli jsme se na tom, že děti jsou svěřeny do její péče a já je mám každý víkend. Platím alimenty. Mám nárok na slevu na dítě? Nebo automaticky jen manželka? Předpokládám, že musím podepsat prohlášení, že slevu neuplatňuji. Vzkázala mi, že si slevu bude uplatňovat ona a to každý rok a na obě děti.
Pokud mám nárok na slevu, jak postupovat v případě, že dohoda s ní je nemožná? Nemáte někdo zkušenost, jak toto řešit? Děkuji....