Daňové zvýhodnění 2015

• (neregistrovaný)

5. 1. 2015 12:20

Moc prosím - nejspíš budu za blba, ale co budu mít v ruce za papír od zaměstnankyně, která je buď rozvedená nebo žije bez partnera a stará se o dítě/děti sama? Tiskopis Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků... budu přeci řešit pouze v rámci společné domácnosti. Nebo ne? už jsem z toho trochu blázen :-(
    Poradíte, prosím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2015 12:35

Líba (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění 2015
      Pokud neexistuje nikdo jiný, kdo by mohl daňové zvýhodnění uplatnit, tak není třeba dalších papírů. U rozvedených se dokládá svěření dítěte do péče, pokud jsou nezletilé. Zapsat do prohlášení a doložit rodný list.

• 5. 1. 2015 12:44

Zoufalá (neregistrovaný)

Líbo, děkuji Vám:-) Ještě, prosím, jeden dotaz - mám požadovat od všech dětí zaměstnanců kopii rodného listu - ať už si je zaměstnanec uplatňuje nebo ne?

• 5. 1. 2015 12:57

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Tak tady to je problém. Předložení rodného listu můžete požadovat, ale založení kopie rodného listu dítěte ve složce zaměstnance? Tady již narážíme na Zákon o ochraně osobních údajů. Sama řeším tak, že dolu na kopii nechám zaměstnance napsat a podepsat, že souhlasí se založením kopie dokladu do personální složky. Ale zda je to správné a při případné kontrole obhajitelné, nevím.

• 5. 1. 2015 13:29

Zoufalá (neregistrovaný)

Tak nějak si říkám, že na tuhle práci už asi fakt nemám. To jsou pořád nějaký inovace a místo usnadnění je vše složitější:-(
      Jediné, co mě uklidňuje, že v tom nejsem sama...
      Moc děkuji za pomoc a ať se nám všem daří!!! ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).