Re: průměr na ÚP
Jestli skončíte PP dohodou, nerozhodujete jen Vy, ale musíte se na tom se zaměstnavatelem dohodnout. Je tedy možné, že s dohodou nebude zaměstnavatel souhlasit a pokud budete chtět skončit, budete muset dát výpověď, to poběží 2 měs. výp. lhůta. Pokud nebude z čeho počítat průměr (nebudete mít odprac. alespoň 21 PD v rozh. období), pak určí zaměstnavatel pravděp. průměr a z toho by se pak podpora odvíjela.
Re: průměr na ÚP
Vnitřní směrnice by měla postup výpočtu zahrnovat. V § 355 je jen všeobecný návod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2015 12:37
Dobrý den, mám moc velkou prosbu, zda mně poradíte z čeho zaměstnavatel vypočítá průměr na podporu od úp.Jsem od září 2014 v prac. neschopnosti a moje zdravotní problémy(silná artroza rukou) mně neumožňuje se vrátit k původní profesi a tak budu muset skončit asi dohodou a jít na úřad práce. Bude se počítat z 3Q/2014 nebo jak vypočtou pravděpodobný průměr,moc děkuji za rady.