Uplatnění slevy na dani na děti

• (neregistrovaný)

5. 1. 2015 13:24

Dobrý den, poprosím o radu, jsem rozvedená a děti žijí se mnou, co musím doložit do mzdové účtárny pro rok 2015, nestačí kopie Rozhodnutí od soudu? Naše paní účetní chce i čestné prohlášení od bývalého manžela, nebo ze zaměstnání, on mi asi nic nepřinese, pokusím se. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2015 13:37

Líba (neregistrovaný)

Re: Uplatnění slevy na dani na děti
      Tak jí vysvětlete, že když bývalý manžel nežije s dětmi ve společné domácnosti, tak si daňové zvýhodnění nemůže uplatnit, ani kdyby moc chtěl.

• 5. 1. 2015 13:38

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Zcela stačí Rozhodnutí soudu o svěření dětí do péče. A pro rok 2015 vyplnit nové Prohlášení poplatníka daně.
      Pokud bude chtít něco navíc, požádejte ji, aby Vám ukázala přímo v zákonu, kde je tato povinnost stanovena, s tím, že pokud Vám daňové zvýhodnění v lednové mzdě nepřizná, budete to po zaměstnavateli vymáhat. Nejlépe komunikovat písemně, abyste měla důkazy.

• 5. 1. 2015 13:39

jukkk (neregistrovaný)

Stačí určitě rozhodnotí o od soudu, které nabylo právní moci a rodné listy dětí. Účetní se mýlí, žádné potvrzení od exmanžela nedokladáte.

• 5. 1. 2015 13:42

Jana Jeníčková (neregistrovaný)

Mockrát děkuji, rodné listy i rozhodnutí má, to jsem ráda, že už nemusím žádat bývalého manžela.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).