Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

6. 1. 2015 18:04

Dobrý den,

dne 31.1.2015 mi končí hlavní pracovní poměr. Nyní jsem, po dohodě se zaměstnavatelem) na nemocenské. Nyní mi bylo nabídnuto pracovní místo a to zatím na DPP. Chtěla bych se zeptat, zda když ukončím pracovní poměr u současného zaměstnavatele a budu mít DPP u jiného zaměstnavatele zda musím být nahlášena na ÚP či ne a pokud ne, tak kdo za mě hradí sociální a zdravotní pojištění? Děkuji Markéta.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2015 18:19

xJ (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Zřejmě nejste na nemocenské na základě dohody se zaměstnavatelem, ale na základě lékařského vyšetření.
      Když bude DPP nad 10000,-/měsíc, bude se vám z ní srážet sociální i zdravotní pojištění a nemusíte si zdravotní platit sama. Když bude DPP do 10000,-(měsíc, tak vám zaměstnavatel zdravotní nesrazí a musíte si ho hradit sama (pokud zároveň nepatříte do kategorie, za kterou je plátcem ZP stát). Na ÚP vás zaevidují jenom v případě, že nebudete pobírat nemocenské dávky a příjem můžete mít od 2015 max. 4600,-/měsíc, když budete mít víc, tak vás vyřadí. Při evidenci na ÚP ovšem nemusíte sama platit ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).