Doklad o výši měsíčního příjmu

• (neregistrovaný)

6. 1. 2015 20:52

Dobrý den,

prosím o pomoc.
    Z-nec donesl doklad o výši měsíčního příjmu pro ÚP - v část měsíce prosince marodil - do příjmu tedy napíšu HM, nemocenskou tam psát nebudu není součást HM - je to tak?

A ještě jeden dotaz - prosím.
    Z-nec mi ještě donesl Doklad o výši čtvrtletního příjmu,
    byl zaměstnaný od 15.10. do 31.10. na DPP a pak od 1.11. do teď na HPP - do příjmu uvedu dohromady odměnu a HM za říjen, listopad a prosinec

Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2015 21:18

Líba (neregistrovaný)

Re: doklad o výši měsíčního příjmu
      Jestli se jedná o nějakou žádost o sociální dávky, tak tam se píše čistá, ne hrubá. Náhrada mzdy za nemoc se tam uvádí a nemocenskou potvrzuje OSSZ. Pro ÚP na podporu v nezaměstnanosti se potvrzuje průměrná čistá měsíční pro pracovněprávní účely.

Možná byste mohla upřesnit, k jakému účelu má doklad sloužit.

• 6. 1. 2015 21:29

ws (neregistrovaný)

Re: doklad o výši měsíčního příjmu
      děkuji za odpověď,
      jedná se o přílohu HN pro ÚP - to je ten doklad o výši měsíčního příjmu
      a druhý doklad o čtvrtletním příjmu je pro SSP pro ÚP.

• 6. 1. 2015 21:57

Líba (neregistrovaný)

Příjem pro sociání dávky.
      HN je hmotná nouze a SSP je dávka státní sociální podpory? Snad se vám ozve někdo, kdo s těmito doklady pracuje. Naštěstí jsem to už několik let neviděla.

• 6. 1. 2015 23:18

JanaH. (neregistrovaný)

Re: Příjem pro sociání dávky.
      Dobrý den,
      domnívám se, že na doklad o výši čtvrtletního příjmu pro účely dávky SSP na ÚP se uvádí skutečně vyplacená mzda v tom konkrétním čtvrtletí, tzn. příjmy za 4.čtvrtletí 2014 budou výplaty mezd v říjnu, listopadu a prosinci 2014 (tj. mzdy za září, říjen a listopad 2014).
      Příjmy se uvádějí čisté, ne hrubé mzdy.
      Pokud má někdo jinou zkušenost, prosím ozvěte se.
      Také moc děkuji za tento dotaz i odpovědi k němu.
      Hezký den.

• 7. 1. 2015 9:17

JanaH. (neregistrovaný)

Re: Příjem pro sociání dávky.
      Ověřovala jsem si vše ještě přímo na úřadu práce, a je to jinak, než jsem psala v předchozí odpovědi.
      Na doklad o výši čtvrtletního příjmu (dvojlist) pro účely dávky SSP se uvádí příjem zúčtovaný v tom daném čtvrtletí, takže příjmy za 4.čtvrtletí jsou zúčtované mzdy za měsíc říjen, listopad a prosinec. Nerozhoduje, kdy zaměstnanec mzdu skutečně obdržel.
      Jen pokud by potvrzení příjmu bylo kvůli dávkám v hmotné nouzi, tak se vykazují příjmy obdržené v tom kterém období.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).