Re: zaúčtování základního kapitálu /PF 2
Uctujete ve správném období, náklad roku 2014 do roku 2014. Zákon o účetnictví umožňuje, abyste měli účetní období delší jak 12 měsíců. Takže účetní období bude u Vas od 1.10.2014 do 31.12.2015. Resp. od data vzniku s.r.o.
Doporučila bych oznámit Vase rozhodnuti správci dane.
>>Dobrý den a úspěšný rok 2015 všem! Prosím, založili
>>jsme s.r.o. vr.2014 z důvodu, že jsme plátci DPH (3
>>měsíce před koncem roku) máme pouze vklad a účet, kde
>>probíhali poplatky. Dočetla jsem se, že mohu zaúčtovat
>>i
>>náklady, které jsou spojené se založením do běžného
>>roku, od kdy bude s.r.o. činná. Mohu tyto náklady
>>(různé
>>poplatky) i vklad zaúčtovat jako výdaj k 1.1.15, aby
>>se mi zaúčtovali do tohoto účetního období? Na jaký
>>účet přijde zaúčtovat základní vklad? Moc všem děkuji
>>za
>>radu!
>
>Uctujete ve správném období, náklad roku 2014 do roku
>2014. Zákon o účetnictví umožňuje, abyste měli účetní
>období delší jak 12 měsíců. Takže účetní období bude u
>Vas od 1.10.2014 do 31.12.2015. Resp. od data vzniku
>s.r.o.
>Doporučila bych oznámit Vase rozhodnuti správci dane.Zřejmě by to mělo být ohlášeno předem - tudíž už teĎ? Děkuji
Vy nepřecházíte na hospodářský rok, ale využíváte možnosti mít delší účetní období při vzniku společnosti. Ohlášení by bylo z důvodu, aby správce daně věděl, že nemá za rok 2014 od nového s.r.o. čekat podání daňového přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2015 7:38
Dobrý den a úspěšný rok 2015 všem! Prosím, založili jsme s.r.o. vr.2014 z důvodu, že jsme plátci DPH (3 měsíce před koncem roku) máme pouze vklad a účet, kde probíhali poplatky. Dočetla jsem se, že mohu zaúčtovat i náklady, které jsou spojené se založením do běžného roku, od kdy bude s.r.o. činná. Mohu tyto náklady (různé poplatky) i vklad zaúčtovat jako výdaj k 1.1.15, aby se mi zaúčtovali do tohoto účetního období? Na jaký účet přijde zaúčtovat základní vklad? Moc všem děkuji za radu!