Re: Roční prohlídka a údržba plynové kot
Pokud bude na faktuře - servis - pak bude DPH 21%
Pokud bude na faktuře - údržba- tedy činnost oddalující opotřebení kotlů a prodlužující jejich životnost - pak bude DPH 15%
Dobrý den, paní Ivo,
děkuji mockrát za Váš čas. Budete si asi o mě myslet, že si sedím na vedení. Technik mi na fakturu píše "servis+údržba". A v tomto případě si nevím rady, jaká je správná sazba DPH pro bytové domy. Mohla bych poprosit o Váš názor?
Nevíte prosím Vás, který předpis upravuje co je vlastně obsahem servisní prohlídky plynového kotle? Děkuji
servis je prohlídka , která má ověřit, jestli kotel odpovídá určitým podmínkám.
V systému klasifikace produkce CZ-CPA je servisní prohlídka kotlů v rodinných domech technickou službou CZ-CPA subkategorie 71.20.19
/ bez oprav, údržby, seřízení/U tohoto plnění se uplatňuje základní sazba daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2015 12:55
Dobrý den, ráda bych poprosila o pomoc. FO podnikající, plátce DPH, obor plynoservis. Práce jsou poskytnuty v bytě, domě atd. do 120 m2.
Na fakturu píše: Pravidelná roční prohlídka a údržba plynového kotle .... označení kotle. Jedná se mi sazbu DPH. Uvádí 15%. Pokud by se jednalo jen o servis, myslím že by měla být sazba 21%. Mate mě ta údržba, která dle mého názoru spadá do oprav (stavební nebo montážní). Můžete mi prosím poradit, jaká je správná sazba DPH?
Druhá část dotazu se týká rovněž servisu a údržby plynového kotle pro plátce DPH? Bude tato služba v PDP?
Děkuji.