Re: roční zúčtování daní
V prvních čtrnácti dnech Vám zaměstnavatel nemůže dát zrušení, až po uplynutí prvních 14 dnů, pokud nedal, pak trvá PP dál a zkušební doba pokračuje po ukončení nemocenské. Pokud podepíšete prohlášení poplatníky, ve kterém požádáte o roční zúčtování a dodáte všechny potřebné doklady do 15.2., pak Vám roční zúčtování provede zaměstnavatel.
Re: roční zúčtování daní
Pokud podepíšete žádost o roční zúčtování řádně v termínu do 15.2. /letos můžete i v pondělí 16.2./, pak Vám ho mzdová provede.
Určitě nespoléhejte na to, že podepíšete, až se 20. vrátíte do práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2015 20:28
dobrý den,
moc prosím o radu, jsem v pracovní neschopnosti od září 2014 (když jsem nemocněla byla jsem ve zkušební době, která měla být ještě měsíc), prvních 14dnů mi zaměstnavatel nedal zrušení pracovní poměru, tudíž mi PP stále trvá, ale zároveň jak přijdu do práce, bude mi pokračovat zkušební doba, uvažuji správně? Už vím, že za mě vzal náhradu od října, takže zřejmě dostanu zrušení PP ve zkušební době. V současné době jsem stále nemocenské, která bude trvat ještě tak měsíc, možná měsíc a půl. Do 15.2. musím požádat zaměstnavatel o roční zúčtování daní, to udělám, ale co kdy budu uschopněna např. 1.3., účetní mi ještě neudělá roční zúčtování daní, dostanu zrušení ve zkušební době, po tom si budu muset vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech sama nebo, tím, že jsem požádala do 15.2. mi to bude muset udělat? Taky bych chtěla poprosit, jestli na internetu neexistuje nějaká kalkučka jako např. při výpočtu mezd, že bych si to tam jen doplnila a odevzdala? Vůbec se v tom nevyznám, tak nevím jak bych si to udělal. děkuji za rady