Re: Čerpání dovolené X zkrácený úvazek
Za předpokladu, že Zu = zkrácený úvazek, pak nárok 10 dnů dovolené znamená, že na stoupil v polovině roku?
Pokud PP trval celý rok, má zaměstnanec nárok na celou výměru dovolené 20 dnů (pokud nemáte 4 týdny). Den dovolené je pořád den dovolené, jen v případě tohoto zaměstnance je placen průměrem pro náhrady x 4,5 hodiny. Takže přes vánoce, když byl doma 5 dnů, odečítáte 5 dnů a platíte 5 dnů x 4,5 hodiny x průměr pro náhrady.
Re: Čerpání dovolené - doplnění
Vypadla mi dvě slova - "celou výměru dovolené 20 dnů (pokud nemáte VÍC JAK 4 týdny)"
Děkuji za odezvu, zaměstnanec je na zkrácený uvazek od začátku roku, a byl mu nárok na dovolenou dan 10 dni nevím proč, nastoupila jsem teprve v prodiči takže jsem vše ještě nepochopila.
Takže i pokud je na zkrácený uvazek nárok má stejné 20 dni a vše je pouze kracene.
Děkuji za odezvu, zaměstnanec je na zkrácený uvazek od začátku roku, a byl mu nárok na dovolenou dan 10 dni nevím proč, nastoupila jsem teprve v prodiči takže jsem vše ještě nepochopila.
Takže i pokud je na zkrácený uvazek nárok má stejné 20 dni a vše je pouze kracene.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2015 3:04
Dobrý den, zaměstnanec pracuje na Zu 4,5 hodinky denně. Nárok na dovolnou má 10 dni, když byl pres Vánoce doma 5 dní odečítat 5 dní nebo 2,5?Děkuji