Re: nevyčerpaná dovolená rok 2013
Je to tak jak píšete. Zaměstnavatel měl nařídit čerpání, ale když to neudělal, tak opravdu ten pán bude mít tolik dovči, šťastlivec :-)
Čerpá vlastně stále starou dovolenou, proto má pořád další a další nevyčerpanou. Máme mu dovolenou nařídit, do kdy čerpání? Nikdo na něj moc neplatí, budu muset říct asi vedení, aby mu ji nařídili. Ale potřebovala bych vědět nějaký datum, aby to bylo správně.
Děkuji. Ano, je to šťastlivec. Jen nevím, co hodlá s tou dovolenou dělat.......
No, nevím jestli budete tak spokojená i v případě , že zaměstnavatel dostane velmi tučnou pokutu. Zřejmě vám ušlo, že dovolenou, její čerpání je zaměstnavatel povinen nařídit v daném roce, pokud tomu nebrání překážka jako např. dlouhodobá nemoc. Ale určitě byste si měla prostudovat § 211 až 223 o dovolené v zákoníku práce, abyste pak nebyla vy i váš zaměstnavatel hooodně překvapeni. Jinak i zde v historii toho na toto téma najdete nepřeberně, myslím, že i s přesným vyčíslením případné pokuty.
Tak to je mi z toho špatně. Jsem nováček, tohle jsem ještě neřešila. Nastoupila jsem a už to v práci tak měli, že si dovolenou někdo nechával, viz. tento pán. Co s tím prosím mám teď dělat? Poradíte mi jasná pravidla, co mu teď nařídit? Do jakého data a kolik dovolené? Ať to je v pořádku.
To určitě ne, je daný, že ať práce je nebo není dovolená za min. rok musí být vyčerpaná do konce 31.1. násled. roku. Chtěla jsem se zeptat, jestli to tak může být, a nebo by měli vyčerpat do 31.12. toho roku, kdy byl nárok. Nevím, jestli vnitropodniková směrnice ohledně čerpání dovolené je nad zákoník práce. Vylekala mě ta pokuta. Děkuji.
Dobrý den,
prosím o radu...
Zaměstnanec dostal v roce 2014 jako odměnu za mimořádný výkon v práci dny dovolené na víc (10 dní), vše bylo ošetřeno ve vnitřním předpisu. Dle vnitřního předpisu mají zaměstnanci nárok na 20 dní dovolené za rok. Tento zaměstnanec měl tedy v roce 2014 20+10 dní dovolené. Vyčerpal 25 dní a 5 dní mu zbylo. Můžu mu je převést do roku 2015? Když zákonnou výši dovolené vyčerpal?
Moc děkuji.
ZJ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2015 10:12
Prosím vás, co s nevyčerpanou dovolenou z roku 2013? Zaměstnanec má nevyčerpanou dovolenou ke konci roku 2014 - z roku 2013 má 3 dny a z roku 2014 bude mít celou nevyčerpanou 25 dní. Takže v roce 2015 bude mít dovolenou celkem 53 dní. Může to tak být? Nárok za rok máme 25 dní.
Děkuji Hana