Re: Nezaměstnaný a DP
Pravděpodobně jste podepsala prohlášení poplatníka, tudíž vám sleva na poplatníka pokryla celou vypočítanou daň. Nemáte povinnost podávat DP a nemusíte ani zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daní, protože vám žádnou daň nesrazili a není tedy co vracet.
Re: Nezaměstnaný a DP
Záleží na vašem celoročním hrubém příjmu. Pokud příjem z DPP a podpora v nezaměstnanosti nepřekročí 68000 za rok, tak si manžel může uplatnit slevu na manželku bez příjmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2015 11:51
Dobrý den, žádám o odpověď na můj dotaz, neboť nemám znalosti. Jsem nezaměstnaná, vedená na ÚP, nemám žádný jiný příjem než z níže uvedené brigády. Od října do prosince jsem pracovala na DPP za domluvenou mzdu, kterou si můžu vydělat, tj. půl min.mzdy. Pro ÚP mi dávali doklad s hrubou mzdou 4.249 Kč. Teď jsem zjistila, že mi stejná částka chodila na účet, nikdo jí nedaní.
Kdo mi bude peníze danit? Jak mám dále postupovat? Musím mít nějaké doklady z pracáku nebo z firmy? Musím podat daňové přiznání?
Mockrát děkuji za odpověď