Nezaměstnaný a DP

• (neregistrovaný)

9. 1. 2015 11:51

Dobrý den, žádám o odpověď na můj dotaz, neboť nemám znalosti. Jsem nezaměstnaná, vedená na ÚP, nemám žádný jiný příjem než z níže uvedené brigády. Od října do prosince jsem pracovala na DPP za domluvenou mzdu, kterou si můžu vydělat, tj. půl min.mzdy. Pro ÚP mi dávali doklad s hrubou mzdou 4.249 Kč. Teď jsem zjistila, že mi stejná částka chodila na účet, nikdo jí nedaní.
    Kdo mi bude peníze danit? Jak mám dále postupovat? Musím mít nějaké doklady z pracáku nebo z firmy? Musím podat daňové přiznání?
    Mockrát děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2015 11:57

Líba (neregistrovaný)

Re: Nezaměstnaný a DP
      Pravděpodobně jste podepsala prohlášení poplatníka, tudíž vám sleva na poplatníka pokryla celou vypočítanou daň. Nemáte povinnost podávat DP a nemusíte ani zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daní, protože vám žádnou daň nesrazili a není tedy co vracet.

• 9. 1. 2015 19:46

HK (neregistrovaný)

Ano, podepsala. Děkuji Vám za informaci.
      Mám ještě dotaz. Manžel podniká při zaměstnání a v DP si na mě odečítá slevu. Je to možné i teď?

• 12. 1. 2015 8:04

Líba (neregistrovaný)

Záleží na vašem celoročním hrubém příjmu. Pokud příjem z DPP a podpora v nezaměstnanosti nepřekročí 68000 za rok, tak si manžel může uplatnit slevu na manželku bez příjmu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).