Re: Přefakturace nákladů v souv. s rekla
Děkuji moc za informaci,
to znamená například:
Dopravce A přepraví zásilku pozdě nebo jen částečně prostě ne zcela dle domluvy a já budu muset zajistit dopravce B, který mi napraví chybu dopravce A a to ať dodatečným rozvozem nebo přepravou zapomenuté části, nebo to může být i přistavení náhradního autojeřábu.
Následně mi přijde faktura od dopravce B, který fakturuje dopravu + DPH. Toto DPH já si budu nárokovat od státu, ale následně vystavím fakturu na dopravce A, ale již bez DPH.
Tudíž mě zůstane DPH, které mi vrátí stát z faktury od dopravce B, ale již nemám poivnnost žádné DPH odvádět? Nebo má dopravce B vystavit fakturu bez DPH? On s tou škodou nemá přeci nic společného, nebo ho to také musí zajímat?
Re: Přefakturace nákladů v souv. s rekla
>Děkuji moc za informaci,
>to znamená například:
>Dopravce A přepraví zásilku pozdě nebo jen částečně
>prostě ne zcela dle domluvy a já budu muset zajistit
>dopravce B, který mi napraví chybu dopravce A a to ať
>dodatečným rozvozem nebo přepravou zapomenuté části, nebo
>to může být i přistavení náhradního autojeřábu.
>Následně mi přijde faktura od dopravce B, který
>fakturuje dopravu + DPH. Toto DPH já si budu nárokovat od
>státu, ale následně vystavím fakturu na dopravce A, ale
>již bez DPH.
>Tudíž mě zůstane DPH, které mi vrátí stát z faktury od
>dopravce B, ale již nemám poivnnost žádné DPH odvádět?
ANO, přesně tak
DPH se odvádí z výnosu a Vám žádný touto transakcí nevznikl
>Nebo má dopravce B vystavit fakturu bez DPH? On s tou
>škodou nemá přeci nic společného, nebo ho to také musí
>zajímat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2015 10:29
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně DPH u přefakturace nákladů vzniklých v souvislosti s reklamací.
Zákazník si u nás objednal dopravu, kterou jsme zadali smluvnímu dopravci.
Dopravce nedodržel termín dodání, čímž vznikly našemu zákazníkovi náklady spojené s dodatečným rozvozem zpožděné zásilky - musel tedy objednat další službu, kterou nám následně přefakturoval - plus DPH (jako to jemu vyfakturoval dopravce který dodatečný rozvoz realizoval).
Pojali jsme to stejně, jako náš zákazník, přefakturovali jsme tedy na smluvního dopravce nikoliv škodu, ale přepravné za dodatečný rozvoz v souvislostí s reklamací - což nám dopravce neuznává a fakturu vrací, protože škoda má být bez DPH.
Běžně přefakturováváme škody způsobené na zboží během přepravy, tyto škody jsou vždy bez DPH, ale pokud je k vyrovnání škody třeba použít službu další firmy, jak je to potom s DPH?
Dopravce realizujícího dodatečný rozvoz přeci nezajímá zda fakturuje přepravu v řádném termínu nebo zajišťuje přepravu za někoho nápravu škody, ne?
Když mi přijde fakturovaná přeprava + DPH, tak ji nemohu přefakturovat aniž bych z vystavené faktury odvedla DPH, když si DPH z přijaté faktury nárokuji, nebo ano?
Vůbec si s tím nevím rady...
Za pomoc předem děkuji.