El. podání FO - Fú

• (neregistrovaný)

12. 1. 2015 8:42

Dobrý den. Nepodnikám, ale mám příjmy z - § 9 Příjmy z nájmu a jsem dobrovolný plátce DPH. Jsem čtvrtletní plátce DPH. Dočetl jsem se , že FO není povinná podávat el. podání DPH pokud nedosáhne obratu 6 mil. a pokud nemá plnění v PDP a nemá zřízenou dat. schr.. Já jsem ovšem dostal za 2 čtvrtletí doklad v PDP za opravu fasády u nájemní budovy. Za 3. a 4. již žádný doklad v PDP nemám. Sám vystavuji faktury s DPH. budu moc rád když mi někdo znalý vysvětlí zda v mém případě v lednu za 4. čtvrtletí /2014 musím podat přiznání elektronicky či nikoliv. Datovku nemám. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2015 12:11

ágnes (neregistrovaný)

Re: el. podání FO - Fú
      Volala jsem si na Fú s podobným problémeme a tam mi bylo řečeno, že ( pro FO, která nemá DS) je to stejné jako loni - t.j. dph a pdp pošle přes EPO, vytiskne potvrzení , podepíše a do 3 dnů odnese na fin. úřad. Tak snad ano, ačkoliv na "financnisprava.cz" tato možnost ve výkladu z 18.12.2014 tato možnost zmíněna není.

• 12. 1. 2015 12:23

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Výklad se týká pouze DŘ § 72/4, tj. osob, které mají zpřístupněnou datovou schránku či osob, které mají zástupce se zpřístupněnu datovou schránku

• 12. 1. 2015 14:35

vladík (neregistrovaný)

Bohužel v našem Kocourkově se nemohou ÚzP FÚ shodnout a některé aktivně poplatníkům tvrdí, že výše zmíněný postup přes EPO není nadále možný

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).