Re: Nové daňové prohlášení
Ale já mluvím o něčem jiném.
Pokud zaměstnanec neuplatňuje žádné dítě, nemusí vyplňovat nové prohlášení a nebude žádné dítě vypisovat. Já mluvím o té diskuzi, ve které se psalo, že když zaměstnanec děti uplatňuje, tak je vypíše, ale v tom novém prohlášení že chybí řádek pro zapsání manželky/družky, která neuplatňuje dítě žádné. Přečtěte si tu diskuzi, na kterou jsem dala odkaz, ať jste v obraze.
No, a k ní já dávám informaci ze školení - jde prý v tom písmenu c) o tiskovou chybu a do té kolonky, která tam uvedená je, že vypíše manželka/družka, i když ona děti neuplatňuje. A pokud má zaměstnavatele, je potřeba od něj potvrzení.
Re: Nové daňové prohlášení
Pak to nebude jen tisková chyba v Prohlášení, ale i chyba v ZDP.
Protože jak mám vysvětlit zaměstnanci, že má uvést i druhého manžela/druha atd., když má doložit ke svému Prohlášení "jen"
Rok 2015
c) jsou-li poplatníci vyživující děti v jedné společně hospodařící domácnosti zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele druhého z poplatníků, ve kterém plátce daně uvede, na které děti druhý z poplatníků uplatňuje daňové zvýhodnění a v jaké výši,
a o neuplatnění na druhé straně tam nic, na rozdíl od munulého roku, není.
Rok 2014
c) jsou-li oba manželé zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele manželky (manžela), že nárok na daňové zvýhodnění současně neuplatňuje druhý z manželů,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2015 13:00
Vracím se k té dlouhé diskuzi viz. http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1249583
Kolegyně, která byla na školení, říkala, že jim bylo školitelem řečeno, že jde o tiskovou chybu. Prostě se tam uvádí manžel-manželka, druh-družka, i když neuplatňuje žádné z dětí.