Dańové přiznání

• (neregistrovaný)

12. 1. 2015 13:35

Dobrý den, prosím zkušené o odpověď, jsem zaměstnán na hl.prac.poměr, tam mám podepsané prohlášení, mimo to jsem v roce 2014 měl příjmy zdaněné srážkovou daní, jednalo se mimořádně o 2 měsíce příjem u jiného subjektu, a také u jiného, tedy 3. zaměstnavatele mám Dohodu o provedení práce , kde mám každý měsíc strženu srážkovou daň z příjmu 2.500,-Kč, to je pravidelné, každý měsíc, nyní řeším, zda mohu podepsat u svého zaměstnavatele Prohlášení, že chci udělat daňové přiznání s tím, že jsem neměl žádný jiný příjem, nebo budu muset přiznat zmíněné příjmy a přiznání si udělat sám, samozřejmě tím přijdu asi o zaplacenou srážkovou daň, nebo jak to udělat, nechat si poslat všechna potvrzení o příjmech, a poslat si sám daňové přiznání? Děkuji za odpověď, chci to cestou nejmenšího odporu, nerad bych přišel o hlavní zaměstnání, děkuji všem za cenné rady,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2015 13:40

jasná. (neregistrovaný)

Re: Dańové přiznání
      Pokud jste kromě hlavního zaměstnavatlel nikde neměl podepsané prohlášení a byla všude sražena pouze srážková daň, pak nemáte povinnost daňové přiznání podávat (pokud nemáte jinou daňovou povinnost). Anebo můžete všechny zaměstnavatele požádat o potvrzení o zdanitelných příjmech a od letošního roku lze do DP zahrnout i srážkovou daň, takže zpracovat daňové přiznání a podat.

• 12. 1. 2015 13:47

Líba (neregistrovaný)

Re: Dańové přiznání
      Pokud máte skutečně všude jenom srážkovou a ne zálohovou (u DPP hrubý příjem 2500,- a ne daň), tak nemáte povinnost podat daňové přiznání a můžete požádat o RZD. Tím možná o srážkovou daň přijdete. Letos je možné srážkovou daň vyúčtovat v daňovém přiznání, můžete všechny 3 zaměstnavatele požádat o potvrzení o zdanitelných příjmech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).