Pořadí exekucí - už z toho blázním :)

• (neregistrovaný)

12. 1. 2015 14:47

Dobrý den,
    prosím o radu - máme zaměstnance, který má na plat 5 exekucí. Srážela jsem tu, která přišla první, časem přibyly další, ale pořád jsem srážela tu nejdříve doručenou s tím, že jsem ostatním dávala na vědomí, že musí počkat. Teď nám došla 4. exekuce, kde je psáno, že se pořadí řídí rokem 2007, kdy exekuce nabyla právní moci. Musím tedy srážení ostatních zastavit a řídit se tím rokem 2007? Pak došla 5. exekuce a na ní je rok 2006. Nevím teď tedy, zda se řídit těmi lety nebo datem doručení.
    Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2015 15:00

RenataH (neregistrovaný)

Re: Pořadí exekucí - už z toho blázním :
      pořadí exekuce se VŽDY řídí datem doručení prvnímu plátci, nikoli datem, kdy nabyla právní moci. Máte nějaký zápočťák od předchozího zaměstnavatele ? nebo je u vás zaměstnán už třeba od toho roku 2006 ?

• 12. 1. 2015 15:10

Petra. (neregistrovaný)

Aha, já jsem to brala podle data doručení k nám. Na některých exekucích to datum doručení 1. plátci vůbec není, a první k nám přišla právě taková, tak jsem začínala srážet tu a postupně přicházely další tři, také bez data doručení, až ta 4. a 5. ho mají uvedené. Volala jsem paní, která má tu 1. exekuci na starost, jestli jim to teď jako mám přerušit a srážet jinam, a ona mi řekla, že neví, ať se zařídím podle sebe. Zápočťák od předchozího zaměstnavatele nemáme, zaměstnanec byl na ÚP, a je u nás na HPP cca rok. Takže teď tedy přeruším tu první, co k nám došla, a začnu srážet tu s rokem 2006,chápu to dobře?

• 12. 1. 2015 15:16

RenataH (neregistrovaný)

předpokládám, že je tam napsáno "pořadí se řídí dnem..." a to není den nabytí právní moci, ale doručení. Takže ano, přerušíte a začnete srážet na tu s rokem 2006. I když byl na ÚP, od posledního zaměstnavatele měl zápočťák a měla jste si ho vyžádat. (ale z vlastní zkušenosti vám, že zaměstnanci tvrdí, že ho nemají a pak klidně podepíší čestné prohlášení, že nemají ex., přestože jich mají několik).

• 13. 1. 2015 6:47

AlčaM (neregistrovaný)

Plně s vámi souhlasím, co píšete v závorce. Ale co s tím udělat.

• 13. 1. 2015 6:53

Petra. (neregistrovaný)

Děkuji vám moc za radu, dám tedy na vědomí ostatním exekutorům, že se mění pořadí. Zápočťák nemám, protože zaměstnanec byl napřed po nějakých "brigádách" (načerno), pak byl v kriminále, pak na ÚP a pak došel k nám na DPP a později na HPP.
      Přeji vám hezký den a málo takovýchto starostí :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).