Re: Roční zúčtování daní 2014
>Dobrý den,
>mohla bych se Vás zeptat jestli jsem to udělal
>správně.
>Poprvé dělám zaměstnancům roční zúčtování daní. Jeden
>zaměstnanec u nás pracuje celý rok 2014. Ale od března
>do května měl v jiném podniku dohodu o provedení
>práce. Řekla jsem zaměstnanci že jsi musí podat daňové
>přiznání sám. Je to tak správně.
Pokud u DPP neměl podepsané prohlášení (předpokládám, že měl podepsané u vás) a odměna byla do 10 000,-Kč měsíčně, pak měl srážkovou daň a DP podávat nemusí, můžete mu udělat RZD.
Ale zase může DP podat, uplatnit srážkovou daň a třeba se mu více vrátí na daních pokud něco uplatňuje a má u vás nižší mzdu.
>A druhý zaměstnanec nastoupil do naší firmy v 1.7.2014
>do června pracoval u jiné firmy tomuto zaměstnanci
>můžu udělat roční zúčtování daní je to tak.
Pokud nemá jinou daňovou povinnost, pak vy můžete RZD provést. Musí vám donést od bývalého zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech.
Re: Roční zúčtování daní 2014
Záleží na tom, jak vysoké ty příjmy byly, protože bez podepsaného prohlášení se z DPP do 10000,- platila daň srážková a nad 10000,- daň zálohová.
Srážková daň = nemusí, ale může podat DP.
Zálohová daň bez podepsaného prohlášení = má povinnost podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2015 6:47
Dobrý den,
mohla bych se Vás zeptat jestli jsem to udělal správně.
Poprvé dělám zaměstnancům roční zúčtování daní. Jeden zaměstnanec u nás pracuje celý rok 2014. Ale od března do května měl v jiném podniku dohodu o provedení práce. Řekla jsem zaměstnanci že jsi musí podat daňové přiznání sám. Je to tak správně.
A druhý zaměstnanec nastoupil do naší firmy v 1.7.2014 do června pracoval u jiné firmy tomuto zaměstnanci můžu udělat roční zúčtování daní je to tak. Děkuji moc za kontrolu.