Re: Exekuce - kdy poslat
Pokračování: Nevím, jak mám postupovat, protože ten druhý exekutor, co napsal (měl by být 3. v pořadí) poslal ještě Výzvu k poskytnutí součinnosti, ve které chce mimo jiné vyplnit, kolikátí jsou v pořadí a zda již srážíme na jiné exekuce, výši těchto exekucí a dobu, po kterou bude sráženo. Co tam mám vyplnit, když se ten poslední exekutor ještě neozval? Mám tam vyplnit jen tu první exekuci a napsat někde poznámku, že pořadí může být změněno, protože ještě nic nemám od jednoho exekutora? A ještě poslední dotaz. V té výzvě o součinnosti chtějí doplnit ještě údaj o hrubém a čistém příjmu za poslední 3 měsíce. Jak se toto uvádí, když u nás pracuje 2 měsíce (listopad, prosinec 2014)? Myslím, že uvedu příjmy pouze za tyto 2 měsíce s poznámkou, že u nás pracuje od listopadu. Je to správně? Děkuji moc za pomoc, nemám s exekucemi zkušenosti.
Re: Exekuce - kdy poslat
pokud pracoval 2 měsíce, vyplníte mzdu za 2 měsíce. Jestliže si nejsem jista nabytím PM, zavolám exekutorovi přímo a požádám o zaslání nabytí PM - komunikuji datovou schránkou, ozvou se rychle anebo mu prostě zavolejte, že vám to není jasné. Na zápočťák bych nespoléhala, až budete mít po kupě všechny exekuce, zadáte pořadí, nyní bych ex napsala, že k dnešnímu dni nelze sdělit pořadí, nebyly doručeny všechny exekuce. anebo i jak píšete, sdělíte pořadí s tím, že se může změnit, že nebyly doručeny všechny ex.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2015 11:21
Dobrý den, prosím o pomoc. V listopadu jsme přijali zaměstnance. Z jeho zápočťáku z předchozího zaměstnání jsem zjistila, že má 3 exekuce. Napsala jsem těmto exekutorům, že u nás začal pracovat a za mzdu za 11 a 12/2014 jsem srazila srážku, kterou deponuji. Jeden exekutor poslal Usnesení, ve kterém píše, že původní příkaz byl plátci doručen 6.2.2007. V jednom odstavci píše: "Plátce mzdy je povinen sražené částky poukazovat oprávněnému prostřednictvím exekutora, a to na účet exekutora (č.ú.), v.s., vedeného u (název banky). Vyplaťte bez dalšího opatření." Teď si moc nejsem jistá, jestli mám čekat, že exekutor pošle ještě nějaké nabytí právní moci toho usnesení a pak mám poslat deponované srážky, nebo jestli mám srážky poslat už teď, na základě poslední věty "Vyplaťte bez dalšího opatření." Moc tomu nerozumím. Tento exekutor by měl být 1. v pořadí. Další exekutor napsal, že příkaz byl prvnímu plátci mzdy doručen 26.5.2008. V usnesení píše, že mám zaměstnanci dál srážet a exekutorovi poslat až dojde vyrozumění o nabytí právní moci . Tak fakt nevím. Navíc podle výše zmíněného zápočtového listu by měla být tato exekuce třetí v pořadí, ale ten poslední exekutor, který by měl být podle zápočťáku druhý v pořadí, ještě nic neposlal. Děkuji.