Re: Výše nezabavitelné částky ze mzdy
Právě jsem zjistila, že se nejedná o exekuci, ale o insolvenci. Čistá mzda je Kč 26 486,- Tudíž dle výpočtu - výplata.cz - mu strhnu Kč 14 108,-, ale dle výpočtu z - insolvencni-zakon.cz - mu mám strhnout Kč 17 203,-. Z čehož jsem v pasti zcela. Převzala jsem mzdy od bývalé mzdové a ta mu strhávala částku dle výpočtu v výplata.cz. Ale rozdíl je dosti velký. Tak já už vůbec nevím. Děkuji za konzultaci
Když je to insolvence, tak musíte počítat jako na přednostní pohledávku. Abychom mohli přepočítat správnost výpočtu, tak musíte napsat, kolik má zaměstnanec vyživovaných osob.
V tom případě je to jasné, protože pak je výpočet stejný - přednostní pohledávka. Zam-nec je pouze on (bez dětí, manželky) a to znamená, že 3 měsíce je mu sráženo méně. Jelikož před insolvencí měl exekuci a tudíž mu to bylo počítáno jako nepřednostní a paní účetní v tom i nadále pokračovala. Mám o tom insolvenčního správce informovat? Opět děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2015 7:47
Dobrý den, vždy počítám výši nezabavitelné částky ze mzdy na výplata.cz, ale teď jsem narazila na problém. Zaměstnanec ukončil PP a byla mu proplacena dovolená (25 dní) což mu zvedlo částku čisté mzdy. A u výpočtu pro nezab. čáskty - jelikož se jedná o nepřednostní, my to spočítalo jako vždy nepřed.pohl ale navíc i ČÁSTKU ZABAVITELNOU BEZ OMEZENÍ. Co to pro mě znamená, musím mu i tuto částku strhnout pro exekutora?
Děkuji