Re: účtování opravené daně DPPO
účtovala jsem 595 sice v roce. 2014,ale týkalo se to ještě daně roku 2013.
K 31.12.2013 jsem místo 120tis. zaúčtovala 111 tis.Kč,ale v přiznání jsem přiznala daň 111 Kč, i zaplatila do března 2014.
teď v závěrce mi program těch 9 tis. počítá jako již zaplacenou daň na rok 2014,že bych o to teď odvedla míň, ale mám to již vyřízené k 31.12.2013.
Nevím,jestli jse mse správně vyjádřila,omlouvám se.
A co zauctovat jako opravy chyb minulých období rozvahove.
Rozumím, vše jste udělala správně a nejde Vám nějaká kontrolní sestava pro výpočet" DPPO". Zkuste použít účet "591 kam účtujete daň splatnou" s anal., třeba se pak se sestavou domluvíte.
Při použití jiného ned. účtu by Vám šlo do řádku 10 a to by bylo špatně
přesně tak! nemůžu se domluvit s účetním programem.bohužel na help lince mi poradili,ať to dám na jiný nákladový účet,že 595 mi vždycky do HV sestavy půjde.A mě se to nezdálo,proto jsem se obrátila sem.
velice Vám děkuji.
já holt budu muset různě zkoušet,jestli mi to program pustí,
ale bojím se,že ne. a pak nevím,co budu dělat.
:-(
neznám Váš SW, ale možná se zbytečně zabýváte "kontrolní sestavou.
HV před zdaněním má být bez vlivu 59x(1 i 5), po zdanění nižší o daň (i loňskou). To že se loňská daň bude tvářit jako letošní v kontrolní sestavě zas až tak nevadí - uděláte si k tomu poznámku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2015 8:18
Dobrý den,
v březnu 2014 jsem udělala účetní závěrku roku 2013, vyplnila daňové přiznání, ale když jsem se k němu před podáním vrátila, zjistila jsem, že jsem na řádku, kam se zadává odpočitatelná položka (rozdíl je účetních a daňových odpisů) jsem uvedla původně vyšší částku, než má správně být. Rozdíl v dani nakonec činí 9 000 Kč. Do roku 2013 jsem se již nedostala, rok byl uzavřený. Daňové přiznání jsem podala,jak to správně mělo být a těch 9 000 Kč vyšší daně jsem proúčtovala MD595/D341 v březnu 2014.
Jenže letos mi ten účet dělá paseku v závěrce roku 2014.
Můžu to místo na účet 595 zaúčtovat na nějaký jiný daňově neuznatelný účet?
Děkuji moc předem za odpovědi.