1. Clo a daně (DPH) při dovozu nestanovuje FÚ, ale celníci ... a ano pro prokázání celní hodnoty zboží můžete použít doklad o zaplacení a doklad z internetu (a to samé můžete mít jako doklad o nákupu pro účely vedení daňové evidence)
2. Nikoliv ... FÚ není poradenský orgán ... od toho tu máme podnikatele ... účení, daňové, organizační, ekonomické poradce ...
Mockrát děkuji za odpověď, ale jste si tím opravdu jistý? Protože jsem si dneska o tom ještě snažila něco načíst a našla jsem zase, že FÚ výpisy z PayPal nebere jako doklad. Jsem z toho trochu zmatená, protože jedni píšou to a druzí zase ono. Proto bych byla ráda, kdyby jste mi poradil kam přesně se obrátit, nebo kde hledat 100% odpověď. A v případě, že mi to FÚ neuzná, jak mi bude vyměřena daň? Dal by se daňový základ snížit jiným nákladem (pokud nebudu mít faktury za zboží)- třeba koupí počítače (což souvisí s mým podnikáním)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2010 19:10
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně nákupu věcí z EBay. Nakupuji v zahraničí zboží, které poté prodávám v ČR na Aukru. Problém je v tom, že za zboží na hranicích neplatím daň ani clo a od zboží nemám žádnou fakturu (prodejce neposkytuje), lze použít výpis z PayPal nebo výpis z účtu, kde je uvedena cena, druh a počet kusů zboží, při dokazování výdajů FÚ? A pokud ne, jak mi FÚ spočítá výši daně, popř. jak se do toho započítává poštovné?
A ještě bych se chtěla zeptat, jestli mohu přijít na FÚ a domluvit si např. schůzku a tam se zeptat na informace týkající se podnikání?
Předem všem moc děkuji za odpověď