Online aukční síně a daně

• (neregistrovaný)

13. 6. 2010 19:10

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně nákupu věcí z EBay. Nakupuji v zahraničí zboží, které poté prodávám v ČR na Aukru. Problém je v tom, že za zboží na hranicích neplatím daň ani clo a od zboží nemám žádnou fakturu (prodejce neposkytuje), lze použít výpis z PayPal nebo výpis z účtu, kde je uvedena cena, druh a počet kusů zboží, při dokazování výdajů FÚ? A pokud ne, jak mi FÚ spočítá výši daně, popř. jak se do toho započítává poštovné?

A ještě bych se chtěla zeptat, jestli mohu přijít na FÚ a domluvit si např. schůzku a tam se zeptat na informace týkající se podnikání?

Předem všem moc děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 6. 2010 20:03

Rop

1. Clo a daně (DPH) při dovozu nestanovuje FÚ, ale celníci ... a ano pro prokázání celní hodnoty zboží můžete použít doklad o zaplacení a doklad z internetu (a to samé můžete mít jako doklad o nákupu pro účely vedení daňové evidence)

2. Nikoliv ... FÚ není poradenský orgán ... od toho tu máme podnikatele ... účení, daňové, organizační, ekonomické poradce ...

• 14. 6. 2010 20:13

Bára (neregistrovaný)

Mockrát děkuji za odpověď, ale jste si tím opravdu jistý? Protože jsem si dneska o tom ještě snažila něco načíst a našla jsem zase, že FÚ výpisy z PayPal nebere jako doklad. Jsem z toho trochu zmatená, protože jedni píšou to a druzí zase ono. Proto bych byla ráda, kdyby jste mi poradil kam přesně se obrátit, nebo kde hledat 100% odpověď. A v případě, že mi to FÚ neuzná, jak mi bude vyměřena daň? Dal by se daňový základ snížit jiným nákladem (pokud nebudu mít faktury za zboží)- třeba koupí počítače (což souvisí s mým podnikáním)?

• 15. 6. 2010 7:25

Rop

A co jiného byste chtěla finančnímu úřadu předložit?

Finanční úřad toho neuznává spoustu (přece jenom jsou placeni podle toho kolik doměří daně), a proto tu funguje odvolání k finančnímu ředitelství, kde korigují chování chamtivých (a občas i dost neznalých) úřednict FÚ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).