Špatné datum na přihlášce na OSSZ

• (neregistrovaný)

14. 1. 2015 14:44

Dobrý den,

prosím Vás, poraďte mi: dnes jsem zjistila, že když jsem minulý měsíc zasílala přihlášky na OSSZ, tak jsem v jedné přihlášce uvedla špatné datum , napsala jsem 1.1.2014, uďobla jsem se na klávesnici, mělo být 1.11.2014, přihlášky zasílám elektronicky. Můžu tuto opravu provést normálně přes typ akce 5 nebo je potřeba přihlášku zaslat v papírové podobě s vysvětlujícím dopisem?

Za radu předem moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2015 15:31

iva. (neregistrovaný)

Re: špatné datum na přihlášce na OSSZ
      Dobrý den, opravu samozřejmě také elektronicky - typ akce 5 a datum platnosti akce (vpravo nahoře vedle typu akce).
      Vysvětlení si nechejte až pro případnou kontrolu, tohle není nic, za co by Vám utrhli hlavu. :-)

• 14. 1. 2015 15:55

p (neregistrovaný)

a prosím vás, jaké datum mám uvést Datum platnosti akce? Mám tam uvést datum, kdy to bylo s chybou odesláno, tedy 8.12.2014? Ještě jednou moc děkuji za odpověď

• 14. 1. 2015 16:02

iva. (neregistrovaný)

Datum platnosti akce bude k 1.11.2014 - protože byl už od počátku špatně přihlášen - je to podobné, jako byste opravovala chybu stejného typu u zdravotní pojišťovny - tam byste také opravovala původní datum nástupu.
      Abyste měla jistotu, zavolejte na Vaši OSSZ - registr pojišťěnců - a zeptejte se jak by to mělo být.
      Hezký den.

• 14. 1. 2015 16:07

p (neregistrovaný)

moc děkuji, pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).