Re: Souběh platu+důchodu-exekuce,insolve
Dobrý den.
Příjmy by se měly sečíst a následně z celkového součtu by měly být provedeny srážky pro oddlužení. V praxi se ale stává často, že jsou uplatňovány obě variany. Rozhodně by Vám ale měly zůstat Vaše nezabavitelné částky.
Hezký den
JUDr. David Vozák, www.abivia.cz
>Dobrý den, jsem v důchodu a současně zaměstnán, jsem v
>insolvenci, podle vyjádření ČSSZ bude nezabavitelnou
>částku uplatňovat zaměstnavatel???, podle usnesení
>soudu. Záloha na
>důchod mě přišla na účet, snížená o částku, kterou
>zaslali insolvenčnímu správci, ten ovšem trvdí, že
>výplata bude chodit od zaměstnavatele na jeho účet, on
>přepočte splátku -sečte plat a důchod - až bude výměr - a
>pokud, jak pravil, něco zbyde, zašle mě to na můj účet,
>na ČSSZ Praha zase trvdí, že oni budou zasílat důchod
>ponížený o srážku a to samé zaměstanavatel a jeden z
>nich bude uplatňovat nezabavitelnou částku , kdo má
>pravdu??? některý z lidí, kteří jsou v insolvenci,
>trvdí, že jim zbývá víc, než 9118 kč, že se příjmy
>nesčítají.....děkuji za odpověď, snad někdo ví, jak to funguje
>v praxi................
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2015 11:12
Dobrý den, jsem v důchodu a současně zaměstnán, jsem v insolvenci, podle vyjádření ČSSZ bude nezabavitelnou částku uplatňovat zaměstnavatel???, podle usnesení soudu. Záloha na
důchod mě přišla na účet, snížená o částku, kterou zaslali insolvenčnímu správci, ten ovšem trvdí, že výplata bude chodit od zaměstnavatele na jeho účet, on přepočte splátku -sečte plat a důchod - až bude výměr - a pokud, jak pravil, něco zbyde, zašle mě to na můj účet, na ČSSZ Praha zase trvdí, že oni budou zasílat důchod ponížený o srážku a to samé zaměstanavatel a jeden z nich bude uplatňovat nezabavitelnou částku , kdo má pravdu??? některý z lidí, kteří jsou v insolvenci, trvdí, že jim zbývá víc, než 9118 kč, že se příjmy nesčítají.....děkuji za odpověď, snad někdo ví, jak to funguje v praxi................