Vyúčt.zálohové daně za rok 2014-důchodci

• 15. 1. 2015 11:54

Dobrý den, měla bych dotaz, zda jste už někdo vyplňoval Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2014 a vraceli jste slevu na poplatníka za rok 2013 starobnímu důchodci.
    Opravu RZD jsem provedla v říjnu a listopadu důchodcům. Můj mzdový program mi vytvoří formulář, kde v části I. zohlední tyto vratky do října a listopadu do sl. 4. V jednom mzdovém časopisu je uveden příklad jak postupovat a tam je částka přeplatku na dani přičtena k částce v měsíci únor, kdy bylo provedeno řádné RZD za rok 2013. Tak teď opravdu netuším, jak to provést. Nemůže se nikde dopídit a info na Finanční správě, z toho také nejsem moudrá.
    ----Zaměstnavatel provede opravu ročního zúčtování záloh podle § 38i zákona o daních z příjmů, přičemž nebude opravovat zálohy na daň zdaňovacího období 2013 (tzn. nepodává v této souvislosti dodatečné vyúčtování k roku 2013), ale v tomto případě opraví pouze výslednou daň z ročního zúčtování za zdaňovací období roku 2013, které bylo provedeno v roce 2014. Pokud tuto opravu provede do termínu pro podání Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2014, tj. do 2. března 2015 nebo v případě elektronického podání do 20. března 2015, pak tuto opravu zohlední v příslušném měsíci ve sloupci 4 části I. Vyúčtování a zároveň vyznačí v příloze č. 3. Pokud by zaměstnavatel prováděl opravu až po termínu pro podání řádného vyúčtování, pak by v této souvislosti musel podat dodatečné vyúčtování ke zdaňovacímu období 2014.---
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).