Dobrý den, prosím s pomocí se zaúčtováním. Jsme malá s.r.o., děláme různé opravy a údržby, materiál vždy nakupujeme přímo na zakázku. Účtuji rovnou do spotřeby na 501. Tento náš postup se "tváří" jako metoda B, ale nevedeme žádné sklady - příjem a výdej materiálu. Nyní mám fakturu za materiál, kt. byl částečně spotřebován na zakázku a část je do zásoby. Mohu fakturu rozúčtovat dle účelu na 501 a pak na účet 112 a v excelu jsem si udělala kartu mat.na skladě. Nebo mám účtovat způsobem B na 501 a pak dle inventury odúčtovat na 112? Já bych raději účtovala přímo na 112, ale aby to pak nevypadalo jako "mix" způsobů A a B. Děkuji a přeji pěkný den
16. 1. 2015 8:55
Dobrý den, prosím s pomocí se zaúčtováním.
Jsme malá s.r.o., děláme různé opravy a údržby, materiál vždy nakupujeme přímo na zakázku. Účtuji rovnou do spotřeby na 501.
Tento náš postup se "tváří" jako metoda B, ale nevedeme žádné sklady - příjem a výdej materiálu.
Nyní mám fakturu za materiál, kt. byl částečně spotřebován na zakázku a část je do zásoby. Mohu fakturu rozúčtovat dle účelu na 501 a pak na účet 112 a v excelu jsem si udělala kartu mat.na skladě. Nebo mám účtovat způsobem B na 501 a pak dle inventury odúčtovat na 112?
Já bych raději účtovala přímo na 112, ale aby to pak nevypadalo jako "mix" způsobů A a B.
Děkuji a přeji pěkný den