Re: Odměna člena volební komise
Jsme na tom úplně stejně, jenom moje zkušenost je jiná. Z tohoto příjmu se ZP a SP neodvádí. Potvrzení o příjmech a sražené dani vydá obecní úřad. Pokud jste ale žádala o paušální náhradu ušlého zisku a byla vám vyplacena pak se s ní zachází jako z příjmem z podnikání.
Re: Odměna člena volební komise
Děkuji, tak sem to špatně pochopila a byla mi odečtena jen záloha na daň - z 1300,- mi bylo vyplaceno 1105,-. V daňovém přiznání si uplatňuji výdaje paušále a nikdy sem nic jiného nedělala, tak teď nevím jak s tímto příjmem DP naložit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2015 9:08
Dobrý den, jsem OSVČ a uplatňuji výdaje paušálem. Byla jsem letos 2x ve volební komisi a dostala jsem výplatní pásku s odečteným ZP a SP a zálohovou daní. Do daňového přiznání to dám do Příjmů z funčkních požitků 2. Oddíl ? a potřebuji k tomu přílohu - Potvrzení o těchto příjmech? Tu mi vydá Obecní úřad u kterehé jsem byla ve volební komisi ? Děkuji za info