Klient ve vyšetřovací vazbě.

• (neregistrovaný)

16. 1. 2015 11:20

Nevíte, jak mám postupovat při roční závěrce , když klient je již 4 měsíce ve vyšetřovací vazbě ? S DPH jsem se vypořádala nulovým přiznáním, ale co teď. Chybí mi bankovní výpisy a pokud něco stvořil do vzetí do vazby, tak to nemám také.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2015 11:21

Luisa (neregistrovaný)

Re: Klient ve vyšetřovací vazbě.
      Já vůbec nevidím důvod, proč byste to dělala????

• 16. 1. 2015 11:24

alen1 (neregistrovaný)

A vy máte plnou moc nebo nějaké zmocnění k tomu, abyste dělala roční závěrku, případně podávala přiznání?

• 16. 1. 2015 11:31

JanaB (neregistrovaný)

A Vy klientům nezpracováváte roční závěrku ? Prostě jsem jen chtěla vědět, jestli někdo neví, kam se obrátit ev. jestli nepožádat o prodloužení lhůty k podání, abych to mohla sdělit jeho manželce, která má plnou moc a je bez přístupu na internet.

• 16. 1. 2015 11:43

alen1 (neregistrovaný)

Pokud má manželka plnou moc, pak Vám zajisté uděluje instrukce, co a jak.
      Nicméně bych já osobně byla velmi opatrná při zpracovávání jakéhokoliv přiznání, případně podkladů např. závěrky k přiznání, pokud bych byla v této situaci.
      Určitě bych se velmi písemně jistila a všechny úkony, které jsou po mě požadovány bych chtěla mít na papíře, podepsané k tomu zmocněnou osobou ( tedy např. manželkou), sama bych také písemně upozornila na vše podstatné, co chybí k závěrce, a na důsledky spojené s neúplnými podklady k závěrce.

• 16. 1. 2015 12:05

alen1 (neregistrovaný)

Tady platí staré přísloví: pro dobrotu na žebrotu.
      Vůbec netuším, proč je Váš klient ve vazbě ( a dokud není odsouzen je na něj pohlíženo jako na nevinného), nicméně po stránce zpracování účetnictví a daní bych byla velmi opatrná a řekla bych, že přílišná iniciativa z Vaší strany nemusí být na místě.
      Mj. máte uzavřenou smlouvu mezi Vámi a klientem, popř. jeho manželkou? Jak tam máte vymezeny Vaše povinnosti? Toho bych se držela.
      Tedy pokud nejste zaměstnanec, tam by to bylo trochu jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).