Silniční daň - placení

• (neregistrovaný)

17. 1. 2015 13:26

Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit placení silniční daně?? Nějak jsem se do toho zamotala.
    Máme v podnikání VW Transit - roční daň 3000,-. Celou částku jsem loni zaplatila v únoru (za rok 2013). Jak to bude letos s přiznáním. Nějak nerozumím placení a zálohám. Poslala jsem letos přiznání opět na částku 3000,-, kterou zaplatím rovnou, tak jako loni. Je tomu dobře??

Děkuji Gábina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2015 13:38

anonymm (neregistrovaný)

Re: silniční daň - placení
      Silniční daň na rok 2014 se měla platit během roku zálohově, já platím vždy k 15.4 na celý rok, můžete i čtvrtletně. Na poučení jsou uvedeny dost podrobně podmínky jak platit a kolik. Když uděláte roční vyúčtování sil.daně za rok 2014 a neměla jste zaplacenou žádnou zálohu, měla byste do 31.1.2015 zaplatit celou částku. Myslím, že jste musela platit i nějaké penále ne?

• 17. 1. 2015 14:17

GábinaA (neregistrovaný)

Dobrý den. Děkuji, už jsem to pochopila. Stále jsem totiž brala částku v přiznání jako tu stejnou, kterou jsem pak platila v březnu. Tudíž jsem toto vůbec nebrala jako zálohu. Dle přiznání v účetnictví máme vše dobře, jenom jsem letos poddala přiznání bez odečtu záloh, kterou jsme platili. Musím tedy udělat opravné a 100% zálohu tam uvést. I tak vám děkuji. Hezký den. Gábina

• 17. 1. 2015 14:25

v.e.n.d.y.

Musíte si ujasnit, na jaké období platíte silniční daň. V dotazu píšete, že jste zaplatila 3000 v únoru za rok 2013, to by bylo špatně a FU by doměřilo penále. Pokud jste v únoru zaplatila již na rok 2014 celou výši SD, pak je to záloha na rok 2014 a měla se objevit v přiznání, které jste povinna podat do 31.1.2015.

• 17. 1. 2015 14:34

GábinaA (neregistrovaný)

>>>>Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit placení silniční
      >>>>daně?? Nějak jsem se do toho zamotala.
      >>>>Máme v podnikání VW Transit - roční daň 3000,-. Celou
      >>>>částku jsem loni zaplatila v únoru (za rok 2013). Jak
      >>>>to bude letos s přiznáním. Nějak nerozumím placení a
      >>>>zálohám. Poslala jsem letos přiznání opět na částku
      >>>>3000,-, kterou zaplatím rovnou, tak jako loni. Je
      >>>>tomu
      >>>>dobře??
      >>>>
      >>>>Děkuji Gábina

>Musíte si ujasnit, na jaké období platíte silniční
      >daň. V dotazu píšete, že jste zaplatila 3000 v únoru za
      >rok 2013, to by bylo špatně a FU by doměřilo penále.
      >Pokud jste v únoru zaplatila již na rok 2014 celou výši
      >SD, pak je to záloha na rok 2014 a měla se objevit v
      >přiznání, které jste povinna podat do 31.1.2015.

právě v tomto jsem měla zmatek, ale pokud si vezmu všechna naše přiznání a výpisy z účetnictví, tak mám vše dobře, jenom já jsem si to prostě pořádně neujasnila a myslela jsem si, že to co mi vyjde - zaplatím v průběhu roku (zálohy a nebo rovnou), nebrala jsem to, že jsou to zálohy na další rok - ale dle našich přiznání a účtu jsem to tak vždycky měla - dobře. Teď jsem se v tom ale začala plácat a tudíž žádala o pomoc s vysvětlením. V pondělí zajdu na finančák kvůli tomu špatně podanému přiznání - bez záloh. Už jsem jej totiž posílala na začátku ledna :-/.
      Každopádně děkuji za vysvětlení pro blbce, potřebovala jsem to :). Hezký den. G

• 17. 1. 2015 14:42

v.e.n.d.y.

Tak to bych si nedovolila :-) A chápu, že člověk se někdy prostě zamotá, od toho máme toto forum, at se Vám daří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).