Re: silniční daň - placení
Silniční daň na rok 2014 se měla platit během roku zálohově, já platím vždy k 15.4 na celý rok, můžete i čtvrtletně. Na poučení jsou uvedeny dost podrobně podmínky jak platit a kolik. Když uděláte roční vyúčtování sil.daně za rok 2014 a neměla jste zaplacenou žádnou zálohu, měla byste do 31.1.2015 zaplatit celou částku. Myslím, že jste musela platit i nějaké penále ne?
Dobrý den. Děkuji, už jsem to pochopila. Stále jsem totiž brala částku v přiznání jako tu stejnou, kterou jsem pak platila v březnu. Tudíž jsem toto vůbec nebrala jako zálohu. Dle přiznání v účetnictví máme vše dobře, jenom jsem letos poddala přiznání bez odečtu záloh, kterou jsme platili. Musím tedy udělat opravné a 100% zálohu tam uvést. I tak vám děkuji. Hezký den. Gábina
Musíte si ujasnit, na jaké období platíte silniční daň. V dotazu píšete, že jste zaplatila 3000 v únoru za rok 2013, to by bylo špatně a FU by doměřilo penále. Pokud jste v únoru zaplatila již na rok 2014 celou výši SD, pak je to záloha na rok 2014 a měla se objevit v přiznání, které jste povinna podat do 31.1.2015.
>>>>Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit placení silniční
>>>>daně?? Nějak jsem se do toho zamotala.
>>>>Máme v podnikání VW Transit - roční daň 3000,-. Celou
>>>>částku jsem loni zaplatila v únoru (za rok 2013). Jak
>>>>to bude letos s přiznáním. Nějak nerozumím placení a
>>>>zálohám. Poslala jsem letos přiznání opět na částku
>>>>3000,-, kterou zaplatím rovnou, tak jako loni. Je
>>>>tomu
>>>>dobře??
>>>>
>>>>Děkuji Gábina
>Musíte si ujasnit, na jaké období platíte silniční
>daň. V dotazu píšete, že jste zaplatila 3000 v únoru za
>rok 2013, to by bylo špatně a FU by doměřilo penále.
>Pokud jste v únoru zaplatila již na rok 2014 celou výši
>SD, pak je to záloha na rok 2014 a měla se objevit v
>přiznání, které jste povinna podat do 31.1.2015.
právě v tomto jsem měla zmatek, ale pokud si vezmu všechna naše přiznání a výpisy z účetnictví, tak mám vše dobře, jenom já jsem si to prostě pořádně neujasnila a myslela jsem si, že to co mi vyjde - zaplatím v průběhu roku (zálohy a nebo rovnou), nebrala jsem to, že jsou to zálohy na další rok - ale dle našich přiznání a účtu jsem to tak vždycky měla - dobře. Teď jsem se v tom ale začala plácat a tudíž žádala o pomoc s vysvětlením. V pondělí zajdu na finančák kvůli tomu špatně podanému přiznání - bez záloh. Už jsem jej totiž posílala na začátku ledna :-/.
Každopádně děkuji za vysvětlení pro blbce, potřebovala jsem to :). Hezký den. G
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2015 13:26
Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit placení silniční daně?? Nějak jsem se do toho zamotala.
Máme v podnikání VW Transit - roční daň 3000,-. Celou částku jsem loni zaplatila v únoru (za rok 2013). Jak to bude letos s přiznáním. Nějak nerozumím placení a zálohám. Poslala jsem letos přiznání opět na částku 3000,-, kterou zaplatím rovnou, tak jako loni. Je tomu dobře??
Děkuji Gábina