Re: Odměna za volby
1) správně byla zálohová daň, srážková daň je od roku 2014 u zaměstnanců jen u dohod o provedení práce
2) pokud chcete srážkovou daň započítat do zaplacených daní, tak jen v daňovém přiznání. Započítat srážkovou daň v RZD nelze
3) pokud nebudete chtít srážkovou daň započítat do zaplacených daní, tak si můžete nechat udělat u zaměstnavatele roční zúčtování daně
Re: Odměna za volby
>Dobrý den,
>
>jsem starobní pracující důchodce a v roce 2014 jsem
>byla 2x ve volební komisi. z obecního úřadu jsem dostala
>potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena
>zálohová daň. Musím tento příjem uvést v daňovém přiznání
>nebo ho mohu dát zaměstnavateli v rámci ročního
>zúčtování daní?
máte povinnost podávat daňové přiznání, tak že vám zaměstnavatel roční zúčtování nesmí provést
>
>Proč nebyl tento příjem zdaněn srážkovou daní? Neměla
>jsem u nich podepsané Prohlášení poplatníka daně a byl
>ve výši 2600 Kč hrubého.
od 2014 je srážková daň pouze u DPP do 10000,-/měsíc při nepodepsaném prohlášení, odměna za výkon funkce člena volební komise není DPP, tak že se tato odměna danila zálohovou daní
>Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2015 10:20
Dobrý den,
jsem starobní pracující důchodce a v roce 2014 jsem byla 2x ve volební komisi. z obecního úřadu jsem dostala potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena zálohová daň. Musím tento příjem uvést v daňovém přiznání nebo ho mohu dát zaměstnavateli v rámci ročního zúčtování daní?
Proč nebyl tento příjem zdaněn srážkovou daní? Neměla jsem u nich podepsané Prohlášení poplatníka daně a byl ve výši 2600 Kč hrubého.
Děkuji za odpověď.