Odměna za volby

• (neregistrovaný)

18. 1. 2015 10:20

Dobrý den,

jsem starobní pracující důchodce a v roce 2014 jsem byla 2x ve volební komisi. z obecního úřadu jsem dostala potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena zálohová daň. Musím tento příjem uvést v daňovém přiznání nebo ho mohu dát zaměstnavateli v rámci ročního zúčtování daní?

Proč nebyl tento příjem zdaněn srážkovou daní? Neměla jsem u nich podepsané Prohlášení poplatníka daně a byl ve výši 2600 Kč hrubého.

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2015 10:40

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Odměna za volby
      1) správně byla zálohová daň, srážková daň je od roku 2014 u zaměstnanců jen u dohod o provedení práce
      2) pokud chcete srážkovou daň započítat do zaplacených daní, tak jen v daňovém přiznání. Započítat srážkovou daň v RZD nelze
      3) pokud nebudete chtít srážkovou daň započítat do zaplacených daní, tak si můžete nechat udělat u zaměstnavatele roční zúčtování daně

• 18. 1. 2015 13:32

xJ (neregistrovaný)

Re: Odměna za volby
      >Dobrý den,
      >
      >jsem starobní pracující důchodce a v roce 2014 jsem
      >byla 2x ve volební komisi. z obecního úřadu jsem dostala
      >potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena
      >zálohová daň. Musím tento příjem uvést v daňovém přiznání
      >nebo ho mohu dát zaměstnavateli v rámci ročního
      >zúčtování daní?

máte povinnost podávat daňové přiznání, tak že vám zaměstnavatel roční zúčtování nesmí provést
      >
      >Proč nebyl tento příjem zdaněn srážkovou daní? Neměla
      >jsem u nich podepsané Prohlášení poplatníka daně a byl
      >ve výši 2600 Kč hrubého.

od 2014 je srážková daň pouze u DPP do 10000,-/měsíc při nepodepsaném prohlášení, odměna za výkon funkce člena volební komise není DPP, tak že se tato odměna danila zálohovou daní

>Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).