Re: mzdy - vyúčtování - prosím paní jasn
Paní jasná děkuji moc.
Vyplňování tiskopisů mi není moc jasné, když v pokynech pro vyplňování je text dosti stejný pro zálohovou i srážkovou daň, ale způsob vyplňování je odlišný.
- srážková " uveďte částku daň.povinnosti, která měla být v příslušném měsíci sražena "
- zálohová " uveďte úhrn záloh na daň, které měly být za příslušný kal. měsíc sraženy.
Ještě jednou děkuji moc za ochotu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2015 7:32
Dobrý den, prosím o kontrolu.
1)Když vyplňuji "vyúčtování daně vybírané srážkou.." vyplňuji srážkovou daň, kterou jsem vypočítala z mezd za období 12/13 až 11/14. např. daň z mezd z 12/13 mi vyšla 500,- budu vyplňovat do sloupce 1 řádku 1, do sloupce 10 řádek 1 vyplním 500,- i když jsem tuto částku zaplatila např. až 10.5.2014. Vypočítaná daň za 12/14 se mi v žádném řádku neobjevuje.
2)Když vyplňuji " Vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti.." vyplňuji daň, kterou jsem vypočítala z mezd za období 1/14 až 12/14. např. daň z mezd za 1/14 mi vyšla 300,- Kč, vyplním do sloupce 1 řadek 1, do sloupce 11 řádek 1 vyplním 300,- Kč i když jsem tuto částku zaplatila např. až 10.2.2014.
Děkuji moc.