Re: Faktura O2 přelom roku ID
Podle zkušeností z nedávné kontroly vám doporučuji tuto fakturu přepočítat na dny (vč.upomínky) a vynásobit dny za r.2014 a za r.2015 (5 dnů). Náklady za r.2014 vč.upomínky zaúčtovat jak píšete a těch 5 dnů naúčtovat do nákladů r.2015. Mě všechny faktury takto rozpočítávali i povinné ručení atp.
To máte pravdu, to mi nedošlo, že bych ji stejně musela dávat pryč z daň. nákladů. Takže čas. rozlišení bude jen na částku za telefony bez pokuty. Moc děkuji
Děkuji. A musím vše přepočítávat i pokud je na faktuře uvedeno zúčtovací období 1.12.-31.12. 2014 ale DUZP 3.1.2015 ? Nepatří vše do r. 2014?
Ještě k tomu rozlišování povinného ručení, to jste mě zarazila. My nechávali třeba celou částku v nákladech pokud se jednalo o menší částky cca do 2 000 Kč. Máme to i ve směrnici, jen nevím, zda by to tedy fú uznal a nebo jestli mám nyní raději vše začít rozpočítávat?
Mám naprosto stejnou fakturu jako vy. A protože je tam DZUP 3. či 5.1., tak to právě musím rozpočítávat... Snažila jsem se to okecat slovy - daňově nevýznamné, opakující se položky atp., ale neprošlo to. Prostě se toho chytli a hledali vše, co by mohli rozdělit... Tj. i to ručení, pojištění i parkovné, které se rok co rok opakovalo a byly to často právě malé částky. U toho telefonu to dělalo ani ne stovku :-(. Prostě vopruz :-). Jo a ve směrnici to máme taky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2015 10:18
Dobrý den,
o účtování faktur na konci roku jsem si zde přečetla spoustu témat. Mám ale jednu fakturu od O2, kde si nejsem úplně jistá, jak přesně zaúčtovat. Běžně účtuji: služby 518, upomínka 548, sleva - 518 /321. Faktura je vystavená 5.1.2015, DUZP 5.1.2015, ale za období 12/2014. Udělám tedy ID 518/383 i na tu pokutu 548/383? Moc děkuji