Re: závislá činnost § 38h odst.4)
Nehrabe, jen by to chtělo číst si v aktualizovaných zněních zákonů :-)
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586/zneni-20140901
ZDP § 38h
(4) Vypočtenou zálohu plátce daně, u kterého poplatník podepsal na příslušné zdaňovací období prohlášení podle § 38k odst. 4, nejprve sníží o prokázanou částku měsíční slevy na dani podle § 35ba a následně o prokázanou částku měsíčního daňového zvýhodnění (dále jen "záloha po slevě").
zarazil mě spíš ten dodatek, platnost od 1. 1. 2015: K měsíční slevě na dani podle § 35ba odst. 1 písm. a) přihlédne plátce daně pouze v případě, že základ pro výpočet zálohy u poplatníka nepřesáhl 4násobek průměrné měsíční hrubé mzdy zveřejněné Českým statistickým úřadem za kalendářní rok, který o 2 kalendářní roky předchází zdaňovacímu období, za které se příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky zúčtovávají nebo vyplácí. (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.) - zákon uvedený zde na webu, nebo to je špatně? pokouším se najít ještě i další znění jinde
Odkud čerpáte? Hoďte nám sem prosím link.
Já mám před sebou ÚZ 2014 i 2015 a nic takového tam není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2015 11:17
Dobrý den,
jde mi o § 38h odst. 4 - chápu dobře, že nemůžu uplatnit měsíční slevu na poplatníka a dítě, když zaměstnanec přesáhne 4násobek průměrné mzdy před 2 roky? Čtu to pořád dokola a už mi asi hrabe.