Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2015 14:44
Dobrý den,
byla jsem ani né 5 měsíců v nájmu (malý byt 1+KK pro 1 os), placeno 2200.-/měs. zálohy na vodu, el. a topení (1 ks topení).
Majitelka mi vypočítala vodu+elekr. za 4-5 měsíce cca 4800,-, topení však stanovila nějakým průměrem na cca 8000,-tis. za tuto dobu.
V bytě jsem skoro nepobývala (práce, cvičení, brigáda) tzn. přišla jsem domu a šla jsem spát. Nyní tedy vypočítala vodu+el+topení za 4-5 měsíců ve výši 12750,- a mám jí ještě doplácet a nechce mi proto ani vrátit vratnou kauci ve výši 10tis. (která nebyla na zálohy ale byla stanovena na zničení majetku apod.) Dá se nějak zjistit, kolik jsem v roce protopila za 5měsíců, když máme zapsány počáteční stavy topení i konečné stavy topení? Jsou to nějaké tři čísla. Majitelka mi vysvětlila, že to nejde, ale již mě zkoušela obrat o vodu kde chtěla 9tis. ale to jsem ji poté objasnila, když jsem jí dodala lístek o měření stavu vody za roční období a uznala chybu. Děkuji.