Přizn. DPH přes dat. schr.-kam odeslat?

• (neregistrovaný)

21. 1. 2015 7:31

Podávala jsem poprve přiznání DPH přes datovou schránku
    z epo PDF formuláře. Nakonec mi to samo nabídlo odeslání na
    adresu datové schránky Krajského FÚ (šedé pole nešlo změnit).
    Někde jsem četla, že je nutné to posílat na územní pracoviště daného krajského FÚ, které má ale jinou adresu datové schránky.

Předpokládám, že pokud si to umí z formuláře načíst úřad, tak to zřejmě bude umět i územní pracoviště. Ale pro jistotu bych se
    raději zeptala, zda to není problém a stačí automatické odeslání
    na obecnou adresu krajského FÚ namísto územního pracoviště.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2015 8:18

a? (neregistrovaný)

Re: přizn. DPH přes dat. schr.-kam odesl
      Každé územní pracoviště má svou datovou schránku a zasíláte tam. Pouze platba se provádí na účet krajských FÚ.
      V záhlaví formuláře se zadává i územní pracoviště.

• 21. 1. 2015 8:36

Jana K. (neregistrovaný)

Elektronický formulář Finanční zprávy mi při požadavku odeslání přes datovou schránku automaticky nastaví adresu krajského FÚ, ne konkrétního územního pracoviště pod které běžně spadám. Nenabízí možnost změny ani upřesnění územního pracoviště.
      Proto se ptám, zda je v pořádku i obecná adresa ds KFÚ, protože mi ji nastavila aplikace z údajů ve formuláři. Změnit ji nelze. Že je rozdílná od adresy územního pracoviště uvedeného ve formuláře ihned pod KFÚ je mi zřejmé.

• 21. 1. 2015 8:44

D.P. (neregistrovaný)

To je zajímavé, mě EPO automaticky nabídlo územní pracoviště

• 21. 1. 2015 9:12

Jana K. (neregistrovaný)

Bylo to odesláno z PDF formuláře v EPO, nově je tam přidána 3. stránka, kde je online kontrola dat a odeslání přes DS.
      př.
      Finanční úřad pro hlavní město Prahu ŠŠtěpánská 619/28 Praha 1 11121 7nyn2d9

Územní pracoviště pro Prahu 1 Štěpánská 619/28 Praha 1 11233 2p2n5ad
      Územní pracoviště pro Prahu 2 Vinohradská 49 Praha 2 12000 qijn44u
      Územní pracoviště pro Prahu 3 Drahobejlova 48 Praha 9 19021 945n44k

-patřím např. pod Prahu 3, ale aplikace nabídne neměnné pole s :7nyn2d9. Nevím tedy, zda se to po odeslání automaticky přiřadí k územnímu pracovišti nebo je nutné zaslat na územní pracoviště. V tom případě ale nechápu špatnou funkci formuláře.
      Bylo to odesláno z PDF ne z webového formuláře, funkčně by to mělo být naprosto stejné.

• 21. 1. 2015 12:48

vladík (neregistrovaný)

Já myslím, že je to celkem jedno, mně dokonce dříve z FÚ volávali, že nemám DPH posílat u PO do DS územního pracoviště ale naopak FÚ krajského. Posílám už přes 2 roky vše i FO i PO, všechny daně do DS krajského FÚ, dokonce i za všechny klienty najednou a nic nenamítají. Asi si to opět vykládají každý po svém, jak je jejich zvykem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).