Sleva na manželku

• (neregistrovaný)

21. 1. 2015 11:25

Dobrý den,
    ptám se jako naprostý laik. Jsme manželé a já jsem celý rok na rodičovské dovolené, pobiram pouze RP. Můj manžel nastoupil do zaměstnání v listopadu 2014. Do listopadu byl veden na UP. Zažádal si o roční zúčtování daně a bude mne uplatňovat. Může uplatnit celou částku slevy nebo bude uplatňovat pouze poměrnou část. Děkuji Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2015 11:49

sonka1 (neregistrovaný)

Re: sleva na manželku
      pokud jste manželé celý rok, tak celou částku,doložte i oddací list.

• 21. 1. 2015 12:01

xy5

Pokud manžel měl zdanit. příjmy jenom za 2 měsíce, tak se domnívám, že mu bude bohatě stačit sleva na poplatníka (a možná ani celou slevu neuplatní) a slevu na manželku už neuplatní vůbec. Ale nevíme, jak velký měl příjem, pokud by měl hodně velký, pak by to přicházelo v úvahu, že by uplatnil třeba vše. Píšete, že jste na rodičáku, takže (při dostatečném příjmu) by mohl uplatnit celý bonus na dítě/i, které máte.

• 21. 1. 2015 12:03

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Pokud nemá Váš manžel nadstandartní, ale opravdu hodně nadstandartní mzdu či plat, tak sleva na manželku zůstane stejně nevyužitá. Podívejte se na výplatní pásky, kolik odvedl za listopad a za prosinec 2014 na dani. Víc jak cca 20.tis.Kč?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).